Formand for Hærvejens Markvildtslag, Per Jørgensen

Dyrelivet får luksus vilkår i Vilsbæk

Hærvejens Markvildtslag i Vilsbæk arbejder for, at gøre vilkårene bedre for insekter, småkravl og markdyr.

Formanden hedder Per Jørgensen. Han har igennem de sidste 5 år været en af hovedkræfterne i foreningen. 

Han tog initiativet til at stifte foreningen og fik hurtigt både landmænd fra nærområdet og jagtforeninger med på idéen. 

“Vi genskaber de naturlige forhold, som er ved at forsvinde”, fortæller Per Jørgensen.

Hærvejens Markvildtslag etablerer faunastriber og sår blomster og frø til markvildt og insekter. Ager­høns og harer er efterhånden blevet truede dyrearter, og derfor skal forholdene forbedres betragteligt.

“Det hjælperfor bestanden af agerhøns er firdoblet igennem de sidste år”, fortæller en tilfreds Per Jørgensen.

Langt de fleste landmænd i området har givet grønt lys til, at der sås blomster. 

“Ikke nok med at man hjælper naturen, men det er bestemt også kønt at kigge på”, siger Per Jørgensen, som peger på, at foreningen i år har sået ikke mindre end 6 km faunastriber. 

Økonomien løber rundt via medlemskaber i Hær­vejens Markvildts­lag. Desuden giver hundesporten gode sponsorater, da de afholder markprøver for stående jagthunde på markerne. 

“Vi har klubber fra både Norge, Sverige og Danmark, der hvert år afholder prøver hos os. Vi har sågar haft et Europa­mesterskab også”, nævner Per Jørgensen.

I øjeblikket er Per Jørgensen ved at så en hektar stor mark hos Freddy Petersen til. Her­efter går turen til Du­bjerg­gård, som Klaus Quorp netop har erhvervet. Der skal der tilplantes et to hektar stort område.

Kendskabet til foreningen er endnu ikke så stor, og der er plads til flere medlemmer. Formanden Per Jørgensen kan kontaktes på tlf. 27 82 81 68 for flere oplysninger. ■

Skrevet af

Ditte Vennits Nielsen
Ditte Vennits NielsenLokalredaktør Bov
Ring 25 98 91 80

Fotos af

Ditte Vennits Nielsen
Ditte Vennits NielsenLokalredaktør Bov
Ring 25 98 91 80