Skoleleder Heidi Elisa Nørgaard.

Gråsten Skole får snart alle elever tilbage 

På Gråsten Skole vil de i alt 490 elever snart alle være tilbage i klasselokalerne.

Efter påske vendte de mindste elever tilbage til en halvtom Gråsten Skole. Sammen med eleverne kom adskillige forholdsregler, der er til for at mindske smittespredningen. 

Mandag d. 18. maj bliver det de ældstes tur. Folkeskolerne får dermed alle sine elever tilbage, men det betyder ikke, at alt er tilbage ved det gamle. Skolerne fortsætter med det, der kaldes nødundervisning. Det betyder, at skolerne skal sikre, at der ikke er for mange lærere pr. klasse. På Gråsten Skole er der i alt 2-3 lærere pr. klasse.

Læringsaktiviteter

Nødundervisning betyder i bund og grund, at skolerne ikke har et fast skema, som man ellers har. Eleverne vil derfor ikke blive undervist i et fast skema bestående af fag som dansk, matematik og engelsk, men i såkaldte læringsaktiviteter.

“Det er aktiviteter med læring i. Det hedder ikke dansk længere,” siger skoleleder, Heidi Elisa Nørgaard. 

“Vi siger: ‘Nu går vi en tur i skoven, og så lærer vi noget undervejs om dansk, natur og teknik.’ Vi går derud, og i den aktivitet lærer vi noget om alt muligt,” uddyber skolelederen.

Fysisk er bedre.

“Tanken om at holde skole, som jeg tænker det, er gået helt fløjten,” siger Heidi Elisa Nørgaard om den digitale undervisning.

“Skole handler også om at være sammen om noget og at blive dannet. Ikke fodret gennem en maskine i ting man kan øve sig på derhjemme. Det er svært gennem onlineundervisning, for man opfører sig anderledes online,” siger Heidi Elisa Nørgaard, og tilføjer: “Vi glæder os til at få dem tilbage.” ■

Skrevet af

Esben Cronback
Esben CronbackReporter
Ring til 26 77 22 72