Mange glæder sig over atter at komme til dilettant hos Fru Jensen i Skelde, så der er lavet en ekstra forestilling af “Det er noget skidt fru With” for at klare publikumstilstrømningen. 

Dilettant i Skelde samler et stort publikum

Lørdag var der 80 tilskuere til dilettantstykket ”Det er noget skidt fru With” og stegt flæsk med persillesovs på cafe Frk. Jensen i Skelde. 

Arrangørerne fra Skelde Gymnastikforening mærker, folk gerne vil ud og hygge sig over en god spise og sjov, sønderjysk underholdning efter to års pandemi.

“Vi har udsolgte forestillinger og har derfor lavet en ekstra forestilling lørdag 19. februar klokken 18.30 også med stegt flæsk med persillesovs. Der var restriktioner på den første forestilling her, men efterhånden må vi godt være lidt flere. Mange trænger til at komme ud og se andre mennesker,” fortæller Jens Christian Petersen, der er en af et dusin medvirkende i stykket og har spillet dilettant i Skelde i 35 år.

“Det var en fantastisk aften. Folk var vildt begejstrede,” fortæller han.

Der er også en forestilling med ”Det er noget skidt fru With” lørdag den 5. februar klokken 14.

Da det er om eftermiddagen, er traktementet kaffe og kage.

“Vi aflyste “Det er noget skidt fru With” sidste vinter på grund af Corona. Det er dejligt, at det nu endelig bliver til noget. Vi får stykkerne fra Dansk Teaterforlag og skal optræde to gange i Aabenraa med dilettantstykket. Det foregår på sønderjysk. Det er folk vilde med. Kommer der et par enkelte københavnere, kan de sagtens forstå det,” griner Jens Christian Petersen, der glæder sig over, det går mod lysere og dilettant-venligere tider.

Stolt tradition

“Der er stor tradition for amatørteater i Skelde. Det er Skelde Gymnastikforening, der står for det. Foreningen har eksisteret siden 1944, og vi har haft dilettantteater siden 1946,” fortæller en mand, hvis 35 år i den sammenhæng bliver sat i relief.

“Vi har også fodbold, petanque, kortspil, gymnastik, Hellig Tre Konger, mountainbike, lotto og alt muligt i gymnastikforeningen. Det er dejligt, restriktioner og pandemi er på retur, så vi kan gennemføre tingene uden at tænke på, om det kan lade sig gøre eller ej. Laver man et lystspil er højdepunktet selvfølgelig at komme ud at optræde,” fortæller Jens Christian Petersen, der som det sidste kan se tilbage på aflyste julearrangementer.

De tider skulle gerne være overstået. ■

80 tilskuere og 12 aktører befolkede Frk. Jensen, da første forestilling af “Det er noget skidt fru With” lørdag gik over scenen.

Skrevet af

Lise Kristensen
Lise KristensenJournalist
Ring til 20 75 79 12

Fotos af

Jimmy Christensen
Jimmy ChristensenFotograf
Ring 29 25 95 50

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.