Der var masser af aktiviteter ved “Levende Teglværk” på Cathrinesminde Teglværk.

Det Levende Teglværk trak gæster

Museum Sønderjylland havde succes med “Levende Teglværk”, som foregik over fire dage på Cathrinesminde Teglværk. Overalt var der aktiviteter, og 50 frivillige fordelte sig over de forskellige steder. Nogle spillede dobbelt roller, som arbejdere ved ælteværket og som teglværksejer, der kontrollerede alt og alle, og et meget travlt og snakkesaligt postbud, oplægsholder og skoleinspektør.

Andre var bundet til rok eller pileflet, kurvebinding, kniplepinde, strikkepinde og trædrejer bænk.

Ved æltemøllen trak en stærk hest møllen rundt og rundt. Børnene blev leret til, mens de fik formet små og store mursten.

Besøgende børn fik lov til, at blive klædt i smukke syede kjoler og forklæder, veste og bukser, tørklæder og kasketter alt efter den tid som “Levende Teglværk” skulle repræsentere. ■

Skrevet af
Asta Flyvholm Kjær

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.