Murermester Kjeld Børm har base på Ravnsbjergvej. Alle der kører forbi ejendommen ser tårnet. Tårnet er inspireret af et kirketårn i Hagenau i det gamle Østtyskland og tårnet er med glaseret tegl.

Den arbejdsomme murermester runder skarpt hjørne

En af Gråstens markante håndværkere, murermester Kjeld Børm fylder tirsdag 26. september 60 år. Han lever og ånder for murerfaget, der blev hans levevej for 30 år siden, da han blev selvstændig.

Kjeld Børm har et stort på-på-mod som ballast og kan lide at få tingene til fungere og skabe løsninger, som kunderne ønsker. 

Kjeld Børm er født på Rin­ke­næs Nederby Kro, som bedsteforældrene drev. Faderen, Johannes Børm, drev også i mere end 40 år sit eget byggefirma.

Det ligger i slægtens gener, at man skal være selvstændig. Det var et bevidst valg, da Kjeld Børm i 1993 valgte at starte eget murerfirma end at være en del at faderens firma.

“Jeg har nok altid kunnet lide at gøre tingene på min egen facon”, siger Kjeld Børm. som har en faglig stolthed og går ikke på kompromis med kvaliteten. Han vil være sit arbejde bekendt. Et varemærke, som stadigt gælder i firmaet.

30 ansatte

Murer-og byggefirmaet har mangeartede opgaver. Det gælder alt fra stålhaller hos landmænd, lagerbygninger hos teglværkerne og helt almindelige renovereringsopgaver samt nybyggeri.

Murerfirmaet har 30 ansatte, der kommer fra det meste af Europa.

“Jeg har et godt og stabilt team af medarbejdere, der har været ansat i mange år”, fortæller Kjeld Børm, som løbende har 3-4 lærlinge ansat indenfor murer, tømrer eller struktør.

”Jeg sætter en ære i at være med til at sikre, at vi kan tilbyde uddannet arbejdskraft i årene fremover“ siger Kjeld Børm, som har to døtre. Det er Louise, som er 31 år og arbejder som sygeplejerske i Søn­der­borg og Signe, som er 26 og jurist i Amsterdam.

Jagt

Den sparsomme fritid bliver brugt på at lave god og simpel mad af lækre råvarer. Det er noget, han har taget med fra årene på kroen.

“Jeg holder af god mad, og ellers er det jagtture eller en god skiferie, der har min interesse”, siger Kjeld Børm, som fastholder sin status som A-menneske, stå tidligt op og have et arbejde at se frem til.

Gennem sin lange håndværksmæssige karriere har han opbygget et bredt netværk. Både personligt og i forretningsmæssigt henseende. Hans lokale personkendskab er enorm.

Fødselaren håber at se kolleger, venner og familie på Ravnsbjergvej tirsdag 26. september fra kl. 13.00. ■

Skrevet af

Ingrid Johannsen
Ingrid JohannsenMediechef
Ring 21 19 02 80

Fotos af

Ingrid Johannsen
Ingrid JohannsenMediechef
Ring 21 19 02 80

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.