Bygma Gråstens hjertestarter i Ulsnæs Centret er nu placeret uden for forretningen, og er dermed hurtigt tilgængelig. Her ses souschef Michael Nørlund foran Bygma Gråstens hjertestarter

Bygma Gråsten flytter sin hjertestarter udenfor

Bygma Gråsten har siden 2018 haft en hjertestarter i forretningen, da medarbejderes og kunders sikkerhed står højt på agendaen. 

For at øge tilgængeligheden, er hjertestarteren nu flyttet udenfor. Den er placeret i øjenhøjde, så den let kan ses og nås af alle. Hermed er den også synlig for 1-1-2 og for hjerteløbere, der frivilligt har meldt sig til at yde en livreddende indsats.

Bygma Gråstens hjertestarter er tilmeldt ‘hjertestarter.dk’, som er tilkoblet alarmcentralen, der ved præcis hvor i landet hjertestarterne befinder sig. Det er også ved at ringe 112, at man får koden til den enkelte hjertestarter, så man kan tage den i brug samtidig med at man tilkalder en ambulance. Hjertestarteren er akuthjælp til de første afgørende minutter, indtil den professionelle hjælp kan nå frem – og den kan betyde forskellen mellem liv og død.

I Bygma Gråsten håber man naturligvis ikke, at hverken kunder, medarbejdere eller øvrige borgere får brug for en hjertestarter, men det giver en ekstra sikkerhed at vide, at den er inden for hurtig rækkevidde. ■

Fotos af

Ingrid Johannsen
Ingrid JohannsenMediechef
Ring 21 19 02 80

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.