Hos Palle er førstemand, Jan Espensen Koch, og indehaver, Palle Hansen, ved at fylde op med nye forårsvarer

Butikkerne jubler over, at hverdagen er tilbage

Hverdagens tilbagevenden hilser de handlende i Padborg Torvecenter mere end velkommen. Det har været helt uvant for dem at gå hjemme i flere måneder.

Hos herretøjs- og sportsbutikken Palle bliver der lagt nye forårsvarer på hylderne og personalet udstråler energi og glæde over at være tilbage.

“Selv om der er mange folk i butikken, så er kunderne rigtig gode til at holde afstand og tage hensyn. Vi kan godt mærke på folk, at der skal ske noget, og at de vil have nyt tøj. Der har naturligvis også været lidt bytning af julegaver”, fortæller Palle Hansen, som stadig holder udsalg. 

I butikken vælter det ind med nye varer hver dag.

“Det har fået købelysten frem i kunderne”, fastslår Palle Hansen. 

God handel

Hos Jensen Ure-Guld-Sølv glæder indehaver Bitten Haase sig over, at kunderne har været gode til at bakke op, siden genåbningen.

“Folk har ikke vidst, at de kunne komme ind i butikken og få repareret deres ting. Lige nu har vi forrygende travlt med reparationer og udskiftning af batterier i folks ure. Men vi har også solgt rigtigt godt, og vi kan mærke folk har manglet os”, siger Bitten Haase.

Bente Smedegaard fra Bentes Shop kan tydeligt mærke interesse for, at folk kan komme ind og prøve tøjet. For selv om hun kører med online handel, så har butikken stort set ikke haft et øjeblik uden kunder siden åbningen.

“Det er så vigtigt, at man kan røre ved tøjet og prøve det”, fortæller Anja Bindzus, som er en taknemmelig stamkunde hos Bentes Shop. Hun er meget glad for den store ekspertise, man får af Bente Smedegaard og hendes medarbejdere.

“Jeg har også handlet online i de lokale butikker under nedlukningen, for det er vigtigt, at vi har vores butikker her i byen”, siger Anja Bindzus.

Bente Smedegaard er spændt på at se årets resultat, for to måneders nedlukning er svære at hente, også på trods af nethandlen. 

“Lige nu kommer alle de nye lækre forårsvarer. Vi skal nu sælge tre gange så mange varer på kortere tid”, siger Bente Smedegaard, der retter stor tak for opbakningen til lokalbefolkningen under coronakrisen. Hun håber den fortsætter.

Kundekontakt

Guldsmed Rie Meyer har brugt nedlukningen til at istandsætte butikken. Desuden har hun arbejdet på sit værksted hver eneste dag. Hun har haft sine to drenge med, så det har da givet lidt udfordringer. 

“Jeg har alligevel haft tid til at nå i bund med alle julebestillinger, og kunderne har kunnet afhente varerne ved bagdøren. Men nøj hvor har jeg savnet den daglige kundekreds”,  fortæller Rie Meyer.

Hos kunderne spores der glæde over, at butikkerne er i gang igen. Det sociale i at handle i fysiske butikker vægter højt, og at der atter er liv i Padborg, gør en kæmpe forskel. ■

Carsten Festersen fra Hokkerup har savnet at kunne handle i Padborgs butikker.

blank

Anja Bindzus fra Kollund er meget glad for, at der er åbent op hos Bentes Shop igen.

Skrevet af

Ditte Vennits Nielsen
Ditte Vennits NielsenLokalredaktør Bov
Ring 25 98 91 80

Fotos af

Ditte Vennits Nielsen
Ditte Vennits NielsenLokalredaktør Bov
Ring 25 98 91 80

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.