Det var glade elever, som vendte tilbage til Frøslevlejrens Efterskole efter næsten tre måneders hjemsendelse.

Efterskoleelever jubler over genåbning

Normalt er det høje hvin, glæde og liv på gangene på Frøslevlejrens Efterskole. Men i tre måneder har efterskolen stået gabende tom.

Eleverne har været hjemme på deres værelser.

Men mandag blev efterskolen igen en travl færdselsåre fyldt med aktivitet og liv.

Det var en glad efterskoleforstander, Annemette Hess, som kunne byde velkommen tilbage til eleverne.

Siden årsskiftet har lærerne været hjemsendt. Og derfra er eleverne blevet fjernundervist 

“Vi har oplevet, at eleverne spurgte, hvad de kunne lave, når de kedede sig. Normalt ville de sætte sig hen til computeren, men det blev for kedeligt, når de sad der mange timer i forvejen. Vi gav dem derfor en goodie bag med bøger, puslespil og bageopskrift samt ingredienser til fastelavnsboller”, fortæller Annemette Hess.

Postkort

Efterskolen har desuden sendt et frankeret postkort hjem til eleverne, så de så kunne fortælle, hvad de lavede og herefter sende det til skolen. 

“Vi har virkelig prøvet at fylde hverdagen med de vante ting fra efterskolen. Vi har holdt morgensamling en gang om ugen og lavet kontaktgruppemøder”, fortsætter Annemette Hess.

Under nedlukningen er der blevet renoveret og gjort grundigt hovedrent på efterskolen. 

Da eleverne vendte tilbage, skulle de fremvise en coronatest. Fremover skal eleverne testes to gange om ugen.

“Både lærere og elever glæder os helt vildt til, at nyde fællesskabet med hinanden. Vi går straks i gang med at øve vores nye musical ‘De forbudte trin’, og så håber vi på en super god afslutning for vores elever”, siger Annemette Hess.

Forældrene får kompensation fra efterskolen for den tvungne hjemsendelse. ■

Skrevet af

Ditte Vennits Nielsen
Ditte Vennits NielsenLokalredaktør Bov
Ring 25 98 91 80

Fotos af

Ditte Vennits Nielsen
Ditte Vennits NielsenLokalredaktør Bov
Ring 25 98 91 80

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.