BUI Løb & Motion aflyser GendarmLøbet i 2023, men håber, det kan gennemføres næste år.

BUI Løb & Motion dropper GendarmLøbet i 2023

Et af Danmarks smukkeste motionsløb, GendarmLøbet, bliver aflyst i år.

I de bedste år deltog over 1.000 løbere i det klassiske løb. I 2022 var der omkring 500 deltagere.

Ifølge næstformand for BUI Løb & Motion, Erik Haase, skyldes aflysningen af det 20. GendarmLøb, at man mangler opbakning i form af frivillige. Det er Tordenskjolds soldater, som er blevet lidt slidte i betrækket. Det er svært at finde nye kræfter til den betydelige arbejdsproces, der ligger forud for sådan en begivenhed.

“GendarmLøbet har brug for 50-60 frivillige. Der skal skrives ansøgning til kommune og politi, skaffes sponsorater og sendes indbydelser ud. Desværre råder vi ikke over så mange frivillige”, siger Erik Haase, der beklager, at klubben ikke har kræfterne til at gennemføre løbet den 10. september.

“Vi har valgt at sætte GendarmLøbet på pause, fordi vi ikke har nok tovholdere. I stedet vil vi koncentrere os om nye tiltag i klubben”, siger Erik Haase.

Klubben har 90 medlemmer, men havde for få år siden godt 200 medlemmer. ■

Skrevet af

Gunnar Hattesen
Gunnar HattesenAnsvarshavende redaktør
Ring 21 16 06 83

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.