Formand for Broager Ringridning, Anne Jonsson.

Broager Ringridning er klar til 2021

Årets ringridning i Broager er aflyst som følge af corona-krisen. Det betyder dog ikke, at arbejdet er spildt.

Størstedelen af aftaler med underholdning og musikere er flyttet til næste års ringridning. 

Musik er Broager Ringridnings største udgift. Det er derfor gode nyheder for arrangørerne, at kontrakterne ikke skal betales i år.

“Økonomisk betyder det ‘ikke det store’ at festen aflyses, og at aftalerne rykkes til næste år”, siger formand for Broager Ringridning, Anne Jonsson og tilføjer:“Aftalerne, vi har i hus, er lavet med forbehold for aflysning. Alle vores kontrakter er annulleret eller flyttet til næste år”, siger Anne Jonsson.

Virtuelt arrangement

Eftersom større arrangementer er forbudt indtil slutningen af august, må man som arrangør være kreativ, hvis man skal finde alternativer. Broager Ringridning har derfor besluttet at lave “noget virtuelt”.

Arrangørerne vil endnu ikke løfte sløret for, hvad det konkret indebærer, men Anne Jonsson siger, at man skal holde øje med ringriderfestens Facebook-side, hvor oplysninger om den virtuelle overraskelse senere vil blive offentliggjort. “Man skal stadig følge os, for der kommer nogle ting og sager. Vi laver en lille overraskelse,” siger Anne Jonsson.

Foruden de virtuelle overraskelser arbejder arrangørerne på at rydde op og reparere ting på pladsen, så den bliver helt klar til næste år.

Mindre ting som præmier til tombolaen går også videre til næste år. Al planlægning er dermed ikke gået tabt; der er blot mindre, der skal forberedes til 2021.

Søger tilskud fra kommunen

Selvom størstedelen af udgifterne har været mulige at komme udenom i år, er der stadig enkelte faste udgifter, der skal betales. Det gælder f.eks. forsikringer. Arrangørerne er derfor i dialog med kommunen, og håber at få tilskud til de faste udgifter. Tilskuddet vil få ringridderfesten til at gå i 0, så der – rent økonomisk – hverken tabes eller vindes på selve arrangementet. Årets ringriderfest har allerede fået ca. 25 sponsorer, der bidrager til, at de årlige festligheder er mulige at afholde. ■

Skrevet af

Esben Cronback
Esben CronbackReporter
Ring til 26 77 22 72