Man kan gå og løbe gendarmløbet efter temperament, men der må gerne komme flere børn til, for ellers bliver der for meget slik til dem, der har tilmeldt sig.

Børn efterlyses til GendarmLøbet

19. udgave af Gendarm­løbet går over stok og sten på Broagerland søndag 11. september klokken 10 og fremefter ud fra den traditionelle opskrift: masser af løbere, godt vejr og bakkedrag at boltre sig i. Det foregår med udgangspunkt i Broager Hallen.

“Vi har 310 forhåndstilmeldte. Det er lidt foruroligende, men tallet plejer at stige lige op til løbet og på selve løbsdagen,” fortæller formand for BUI Motion Lars Lundsgaard Sørensen, der undrer sig over, de mange børnehold ikke har meldt sig under fanerne  i nævneværdig grad.

“Vi plejer at have store hold og mange børn, der starter på to kilometeren klokken 10.40. Der er slet ikke holdtilmeldinger pt. Det undrer mig meget. Broager Sparekasse har sponsoreret 100 børnebilletter og grænsebutikken Calle donerer 200 slikposer,” fortæller BUI formanden med en opfordring til at få sving i tilmeldingerne for de yngste, da det bliver for meget for et halvt hundrede børn, der indtil nu er tilmeldt enkeltvis, at konsumere al den slik.

“Det kunne gå hen og blive lidt usundt,” siger han.

Ruter

Ruterne er de traditionelle to kilometer for børn og ellers fem, ti, 21 og 29 kilometer. Sidstnævnte er en såkaldt powertrail og starter som den første klokken ti. 

“Den er ret hård og ikke for begyndere, så det er ikke en tur, man starter op på som løber,” understreger Lars Lundsgaard Sørensen.

“Generelt er løbsruterne kendt for at være hårde, men i naturskønt og afvekslende terræn. Det plejer løberne også at sige. De har ikke slået deres personlige rekorder, men nydt de skønne omgivelser. De skal jo op ad Cathrinesminde-bakken,” fortæller formanden, der selv nærmer sig de 70, men er still going strong og overtog formandsposten sidste år.

“Det holdt hårdt at få samlet det nødvendige antal hjælpere, men vi har folk på alle poster og samaritter, hvis nogen skal have hjælp. Der er brug for mange mennesker til at afvikle et motionsløb. Da det er 19. gang, gendarmløbet finder sted, er der præmier til alle, som kommer i mål som nummer 19 i deres gruppe,” fortæller BUI Motions formanden, der satser på godt vejr og milde vejrguder, så de forhåbentlig adskilligt hundrede løbere kan komme tørskoede og helskindede i mål.

Man kan tilmelde sig gendarmløbet på nettet, Facebook og ved målområdet i Broager Hallen på selve dagen. Se gendarmlob.dk ■

Medaljen ved det årlige gendarmløb er en teglsten.

Skrevet af

Lise Kristensen
Lise KristensenJournalist
Ring til 20 75 79 12

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.