Afsked med populær præst i Rinkenæs

Afskedsgudstjenesten for sognepræst Marianne Østergård Petersen samlede 170 mennesker, som fyldte korskirken.

Kirken var flot pyntet, både udenfor og inde.

Marianne Østergård havde tilrettelagt en festlig fødselsdags gudstjeneste med både gamle og nye salmer. Hun fortalte, at Rinkenæs Korskirke er en af de fire genforeningskirker i Sønderjylland, og at der til indvielsen 1932 havde været ikke mindre end 600 mennesker samlet.

Hyldet

Efter gudstjenesten blev menigheden inviteret til en afskedssammenkomst på Benniksgård Anneks, hvor der blev serveret kaffe, æblekage og lækre kager.

Marianne Østergårds familie deltog i kirken og på Benniksgård med både forældre børn, svigerbørn og børnebørn.

Jette Storm, formand for menighedsrådet, bød velkommen og Hans Seekær, medlem af menighedsrådet, fungere som toastmaster, og fordelte de mange indslag og taler mellem en række friske sommersange fra Højskolesangbogen. Der var til lejligheden trykt nogle fine sanghæfter til både gudstjenesten og sammenkomsten på Benniksgård.

Jette Storm hold på menighedsrådets vegne en varm tale til Marianne Østergård og takkede for det gode samarbejde gennem de 14 år. Derefter overrakte hun menighedsrådets gave, et maleri af den lokale kunstner Deo Enna.

Flemming Hansen, tidligere menighedsrådsformand, takkede Marianne Østergård for det gode samarbejde, og fremhævede hendes positivitet og evige glade smil. Han ønskede både Marianne og Peter alt godt i deres nye livs-epoke.

Også Kim Hansen roste Marianne Østergård for det gode samarbejde med spejderne i Rinkenæs, som havde “klublokale” i præstegårdens konfirmandstue. 

Kaj Nielsen takkede på Rinkenæs Brass Bands vegne for mange fine koncerter i kirken, og Helen Jepsen takkede for godt naboskab.

Emeritus Jens Lyster, som havde løst sognebånd til Marianne Østergård, holdt en varm og følelsesladet tale, hvor han beundrede hendes evne til at inddrage bl.a. Benny Andersen i sine prædiker, selvom han jo ikke lige var en “kirkemand”

Inden afslutningen ved Jette Storm, sang operasanger Bettina Hellemann Munch sangen “Sommertime” fra Porgy og Bess.

Det blev en flot afsked på 14 gode år i Rinkenæs, og Marianne Østergård takkede til sidst alle for opbakningen gennem årene og for fremmødet i dag. ■

blank

Skrevet af

Tove Hansen
Tove HansenFotograf
Ring 40 63 36 24

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.