Fødselar Bendt Flyger ved den nye varebil, som han kører mad og varer rundt til SuperBrugsens mange kunder.

Bendt Flyger fylder 60 år

Den mangeårige landmand, Bendt Flyger, der i dag er altmuligmand i SuperBrugsen i Gråsten, fylder tirsdag 27. oktober 60 år.

Mellem landbrugsdyr og butikskunder kan forskellen synes enorm.

Ikke desto mindre har den tidligere landmand, Bendt Flyger, fundet sig til rette i sit nye hverv.

“Det var noget af en kovending. Det skulle man lige vænne sig til,” siger han grinende. Han er siden faldet godt til i SuperBrugsen Gråsten, hvor han nu har arbejdet i 2,5 år.

Fejring med familien

På grund af de aktuelle restriktioner, holder Bent og familien ikke nogen stor fest i år. I stedet bruger han og konen, Pernille Flyger, ugen i København. Her vil de fejre fødselsdagen tirsdag sammen med deres tre døtre, der alle bor i hovedstaden.

Bent og Pernille Flyger skal, traditionen tro, besøge Christiania og Nyhavn.

“Vi kan godt lide at få en øl dér, fordi der er god stemning. Det er et fedt sted at være.”

Dagligdagen

I det daglige arbejder Bendt Flyger som altmuligmand i SuperBrugsen. Fra Frugt & Grønt bevæger han sig i løbet af dagen videre gennem butikken. Han sørger for både de praktiske ting på gulvet og en del af kontakten med kunderne, når han senere på dagen leverer mad og varer til dem.

Det var en omvæltning at vænne sig til livet i butikken. Bendt Flyger er uddannet landmand og arbejdede før på en tyrestation i Bovlund ved Agerskov. 

Han kom sammen med Pernille til Sønderjylland i 1996, hvor hun startede i SuperBrugsen Toftlund. Planen var, at de skulle blive et par år og dernæst hjem til Nordjylland, hvor de er født og opvokset. Den plan blev hurtigt ændret, da begge fik gode jobs og mange nye venner på egnen. ■

Skrevet af

Esben Cronback
Esben CronbackReporter
Ring til 26 77 22 72

Fotos af

Ingrid Johannsen
Ingrid JohannsenMediechef
Ring 21 19 02 80