Auto Andersen markerer et års dag

Da Morten Holmboe Andersen for et år siden startede autoværksted Auto Andersen på Brovej i Egernsund, blev åbningsfestivitassen forpurret af Corona. Nu revancherer han sig og inviterer til reception Brovej 44 på et års dagen fredag 1. april klokken 12.

Det første år har været forrygende. Mange har behov for at få bilen kigget efter i sømmene – Corona og stigende benzinpriser til trods.

“Jeg har overtaget tømrer Ivan Kirkegaards bygning og udvider etapevis ved at udbygge hallen med lifte til autoværkstedsdrift. Jeg kan absolut ikke klage over Coronaen. Jeg har travlt. Det er gået super godt – faktisk over al forventning. Mange ældre lægger vejen forbi for at se værkstedet og få repareret bilen. De yngre kunder bestiller tid på forhånd,” fortæller den 27-årige indehaver af Auto Andersen.

Tidligere havde han værksted i Kværs, hvor han stadig bor sammen med hund og kæreste.

Morten Holmboe Andersen stammer fra Egern­sund, hvor hans forældre stadig bor, og ville ikke have noget imod at slå sig ned i hjembyen, når lejlighed byder sig.

“Jeg reparerer biler til hr. og fru Danmark og koncentrerer mig om det. Folk skal have ordnet biler, uanset om der er Corona. De er også nødt til at køre bil, selv om brændstofpriserne stiger. Her er der ingen alternativer til egen bil, hvis man har et stykke vej til arbejde,” siger bilmekanikeren, der har en lærling og søger en svend.

Beliggenheden ud til den befærdede Brovej er optimal. Kunderne indfinder sig i en lind strøm. Flyt­ningen til Brovej tegner til at blive et gunstigt træk.

Fredag står den på øl og sodavand og helstegt pattegris sammen med kunderne gennem det første år og dem, som sikkert kommer til. ■

Morten Holmboe Andersen fejrer fredag autoværkstedets et års fødselsdag i Egernsund. 

Skrevet af

Lise Kristensen
Lise KristensenJournalist
Ring til 20 75 79 12

Fotos af

Knud Petersen
Knud PetersenMediekonsulent
Ring til 31 40 03 61

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.