blank

Alnor Strandpark har fået nye faciliteter til glæde for de mange daglige brugere.

Alnor Strandpark har fået nye faciliteter

Alnor badestrand har fået nye faciliteter til stor glæde for de mange brugere, der dagligt benytter Alnor Strandpark som rekreationssted og badestrand.

Med tilskud fra flere fonde har Strandparkens Badebroforening og Gråsten Forum igennem længere tid arbejdet på give parkens gæster beachbane, aktivitetsredskaber og bålhytte. I løbet af 1. halvdel af 2023 etableres der nye omklædningsfaciliteter til stor glæde for vinterbaderne.

Alnor Strandpark er den primært benyttede bynære badestrand for Gråsten, Rinkenæs og Alnor. Det har det været siden lokale ildsjæle i 1948 tog initiativ til at etablere en offentlig badestrand med badebro. Parken er anlagt smukt med sø, stier og græsarealer, der bugter sig ned mod badestranden ved Flensborg fjord, hvor badebroen og udspringstømmerflåde er trækplastre i sommermånederne.

Ungdommen

Strandparken er et yndet samlingssted for børnehaver og skoler til den årlige sommerafslutning, ligesom familier lader parken med dens legeplads og bålsteder være ramme om udflugter og -fejringer. 

Det er hér ungdommen samles omkring bål på stranden langt ud på sommernatten. Hér mødes vinterbadere i alle aldre om morgenen, og hér slår vandringsturisterne lejr for natten i parkens shelter. I sommerperioden anslås det at ca. 600 gæster dagligt benytter Alnor Strandpark.

Formand for Gråsten Forum, Jakob Petersen glæder sig over den entusiasme og ihærdig der er lagt i arbejdet med fondsansøgninger og etablering fra både Strandparkens Badebro­forening og Sønderborg Kommune.

“Der har været udfordringer hen ad vejen, men med stærke kræfter og vilje er det lykkedes at komme meget langt. Facili­teterne er helt i tråd med Gråsten-områdets Masterplan, hvor borgere i alle aldre, institutioner, foreninger og turister kan benytte området og alle få glæde af Alnor Strandpark”, siger Jakob Petersen. ■

blank
blank

Skrevet af
Louise Johnsen

Fotos af

Søren Gülck
Søren GülckFotograf
Ring 23 80 12 54

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.