Formand for Gråsten Badmintonklub, Carsten Clausen Koch, omtalte Ahlmannsparken som den ene af slotbyens to fyrtårne.
(Viceborgmester Stephan Kleinschmidt (SP) og Borgmester Erik Lauritzen (S))

Ahlmannsparken indviet med borgmesterbesøg og taler

En pæn forsamling af interesserede var søndag stimlet sammen, da Ahlmannsparken blev indviet for offentligheden.

“Vi står i det, man kan kalde stedets juvel – BHJ Salen – som er med til at give langt bedre forhold for områdets borgere og deres kultur- og foreningsliv. Samtidig har stedet fået en endnu mere åben og indbydende tilgang til Borgerservice”, sagde borgmester Erik Lauritzen (S), da han kunne byde velkommen til over 200 mennesker i kultursalen.

Hermed er mange års ventetid forbi for gråstenere og mange idrætsinteresserede i Gråsten og omegn.

Formand for Udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme, Stephan Kleinschmidt(SP) roste om- og tilbygningen.

“Salen her viser, hvordan man smukt kan bygge gammelt sammen med nyt og indholdet er både en ny café i forbindelse med foyeren samt nye mødelokaler og så denne sal, der kan bruges både til biograf, dans, selskaber eller foredrag”, sagde Stephan Kleinschmidt.

Fyrtårne

Formand for Gråsten Badmintonklub og bestyrtelsesmedlem i Gråsten Forum, Carsten Clausen Koch, nævnte, at frøet til projektet var en række borgermøder tilbage i 2014.

“Stedet med BHJ Salen er det ene af to fyrtårne sammen med Den Kongelige Køkkenhave, som skal fremme både turisme og bosætning”, sagde Carsten Clausen Koch om det nye Ahlmannsparken, der i øvrigt er opkaldt efter den driftige købmand Otte Frederik Ahlmann, som kom til slotsbyen i 1809.

“Vi bor i en dejlig by. Vi har med den første etape endnu engang fået styrket vores mulighed for at være en aktiv by. Vi skal samle og fylde lokalerne med aktiviteter, som kan bidrage til det gode liv for vores by og opland”, sagde Carsten Clausen Koch.  ■

Venstres borgmesterkandidat Ellen trane Nørby i samtale med Herman Quorp og formand for Ældre sagen i Gråsten, Ebbe Johannsen.

Skrevet af

Gunnar Hattesen
Gunnar HattesenAnsvarshavende redaktør
Ring 21 16 06 83

Fotos af

Ingrid Johannsen
Ingrid JohannsenMediechef
Ring 21 19 02 80

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.