Museumsinspektør Mads Mikkel Tørsleff
Æbleår ved Flensborg Fjord
Told- og Grænsemuseet og Landschaftsmuseum Angeln i Unewatt har fået midler af Interreg Deutschland-Danmark til at sætte fokus på den rige historie og tradition for frugtavl på begge sider af Flensborg Fjord.
“Allerede i 1600- og 1700-tallet var frugtavl en væsentlig indtægtskilde for bønderne på Als og langs Flensborg Fjord”, fortæller museumsinspektør Mads Mikkel Tørsleff.
Fra Vothmanns planteskole i Sønderborg – det danske monarkis første af sin slags – sendtes frugttræer med skib over Fjorden og helt ud til fjerne kontinenter.
Derfor er området noget helt særligt, hvad frugtsorter og historien om frugtavl angår.
“Det er heller ikke underligt, at traditionen og de historiske sorter går igen på begge sider af fjorden. Da frugttraditionen var på sit højeste, udgjorde Flensborg Fjord en færdselsåre, og ikke som i dag, en grænse og en barriere”, nævner Mads Mikkel Tørsleff.
De to museer formidler i projektet både frugtavlens fortid, nutid og fremtid og tilbyder en række gratis events – foredrag, workshops og aktiviteter for børn – med fokus på begge sider af grænsen. ■
Denne artikel er lagt på Gråsten Avis | Bov Avis den 22. august 2024
Skrevet af
Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.