Forstander Steen Emgren. 

Adventure Efterskolen ser frem til genåbning

Efter syv ugers venten, kan Adventure Efterskolen i Skelde snart byde eleverne velkommen tilbage.

Fredag den 13. marts lukkede alle efterskolerne sammen med resten af landet. 

Dengang lød det, at eleverne var hjemsendt i 14 dage. Syv uger senere kan efterskolerne nu igen modtage de mange elever. På Adventure Efterskolen glæder man sig til, at de 61 elever vender tilbage til livet på efterskolen.

“Vi har savnet vores børn, og vi glæder os til at de kommer igen. Og de glæder sig også,” siger forstander, Steen Emgren.

Nye retningslinjer

En genåbning af efterskolerne er ikke uden forholdsregler. I Adventure Efterskolens ånd skal nogle af eleverne bo i telt, mens andre bor på værelserne. 

“Vi er en adventure efterskole; der findes ikke koldt,” siger Steen Emgren.

Spritten, danskerne efterhånden er godt bekendt med, tager også sit indtog på efterskolen. Fordelt rundt på skolen er hele 34 spritdispensere sat op. I spisesalen er halvdelen af stolene taget ud, så alle sidder med afstand til hinanden.

Ifølge forstander Steen Emgren er Adventure Efterskolen godt stillet, fordi mange af deres aktiviteter foregår udendørs.

“Vi bruger græsarealerne, nogle cykler, andre surfer og ror i kajak,” siger han. “Vi er godt stillet ved at være en adventure efterskole.”

Virtuelt samvær

I starten måtte især landets højskoler og efterskoler lære, hvordan man kunne flytte noget af det sædvanlige fysiske samvær til et virtuelt samvær over nettet. Siden landet lukkede ned, har Adventure Efterskolen derfor haft digital undervisning og digitalt samvær. 

Det digitale samvær består bl.a. i bingo, quiz og fællessang over computeren. Selvom det digitale samvær er ført ud i livet, er det ikke en erstatning for det normale, mener forstanderen. “Fysisk nærvær er jo bedre. Man kan mærke hinanden, se hinandens humør og give et klap på skulderen. Den levende samtale, og alt det, Grundtvig står for, er der ikke”, siger Steen Emgren. ■

Skrevet af

Esben Cronback
Esben CronbackReporter
Ring til 26 77 22 72