Kim Hansen

Åbent Hus på Rinkenæs Brandstation

Rinkenæs Frivillige Brandværns fejrer 130-års jubilæum med åbent hus lørdag den 12. september fra kl. 10.00 til kl. 15.00.

Det sker på brandstationen på Nederbyvej 159.

“Hele dagen er det muligt at komme til at se det udstyr, vi har på stationen og vi har fået lovning på, at der kommer en tankbil fra vores kollegaer i Gråsten”, fortæller Kim Hansen, som tilføjer, at der selvfølgelig også er muligt for børnene at komme op i brandbilerne og der bliver også mulighed for at sprøjte med vandslangerne.

Garagen

I løbet af vinteren har medlemmerne renoveret garagen med nyt loft, nyt smart lys og en gang maling. 

“Det er vi meget stolte over og det vil vi selvfølgelig gerne vise frem. Vi har bedt børn i børnehaven og skolen om at tegne en tegning til vores åbent hus, hvor emnet er Brandmand på arbejde”, nævner Kim Hansen, som glæder sig over, at man har modtaget mange flotte tegninger, som bliver hængt op i garagen, så alle kan nyde dem. 

Tegnerne er opdelt i tre aldersgrupper og der er præmier til de bedste tre i hver gruppe. En lille præmiekomite vil vurdere tegningerne og bekendtgøre vinderne kl. 12.00.

Nye medlemmer

Kim Hansen peger på, at brandstationen er brandværnets base hvor man møder ved udkald og hvorfra øvelser udgår.

Brandstationen er også øvelokale for Rinkenæs Brass Band som mødes hver torsdag for at øve.

“Vi er i dag 13 aktive brandmænd og vi har 2 gæstebrandmænd, som kører med, når de er på arbejde i byen. Får vi et udkald skal mindst 4 brandmænd køre efter højst 5 minutter, hvilket også gælder, når vi har åbent hus. Vi søger hele tiden efter nye medlemmer til brandværnet, så interesserede kan komme forbi for at høre, hvor lidt der skal til for, at du kan gøre en forskel i Rinkenæs”, siger Kim Hansen, som også peger på, at Rinkenæs Brass Band gerne vil have nye medlemmer. ■

Skrevet af

Gunnar Hattesen
Gunnar HattesenAnsvarshavende redaktør
Ring 21 16 06 83