Line Stjernholm viser glædeligt frem alle de mange skønne produkter. 

Gårdbutik øjner muligheder i det sønderjyske

Benniksgaardbutik, der er en del af Benniksgaard Hotel, vil tiltrække flere lokale kunder.

Da Benniksgaardbutik åbnede i maj 2016, var der sønderjyske produkter på alle hylder. 

Butikken åbnede for at trække flere ind til Benniksgaard Hotel, og for at give gæster mulighed for at købe sønderjyske varer med hjem.

Den filosofi er stadig i centrum, når der indkøbes varer til butikken, selvom sortimentet er udvidet med mange nye produkter på hylder og knager.

Det oprindelige sortiment af mad og brugskunst suppleres i dag af tøj og skønhedsprodukter. Hvis det er sønderjysk, er det interessant for Benniksgaardbutik.

“Det må meget gerne være lokalt og økologisk,” siger Line Stjernholm, der styrer butikken sammen med Birthe Skrydstrup.

Gavekurve

Flere lokale kunder Gæster og turister har i over tre år nydt godt af butikken.

“Potentialet i de lokale kunder er dog stadig uforløst”, siger Line Stjernholm. 

“Vi savner lidt, at de lokale også bruger os mere. Der er produkter og gavekurve, som de lokale også kunne få gavn af.”, siger hun.

For at tiltrække flere lokale, har Line Stjernholm oprettet en Instagram og Facebook konto, hvor hun jævnligt lægger billeder af butikkens store sønderjyske sortiment op.

Butikken har noget til enhver smag. I sortimentet finder man meget blandet fra lokalområdet. Der er Gråsten Æblesnaps, Gråsten Slotshonning og adskillige marmelader, safter, te og sågar pølser fra Als Pølser.

Det nyeste produkt i sortimentet er det lokalproducerede tyggegummi, Whelers, som er både sukkerfrit, vegansk, bæredygtigt, og helt fri for plastik. ■

Overnattende weekendgæster fra Fredensborg lægger vejen forbi BenniksGaardbutik. Butiksassistent Line Stjernholm nyder at betjene kunderne. Der har været utrolig mange turister denne sommer, men nu bliver der mere tid til de lokale.

Skrevet af

Esben Cronback
Esben CronbackReporter
Ring til 26 77 22 72

Fotos af

Ingrid Johannsen
Ingrid JohannsenMediechef
Ring 21 19 02 80