blank

Inge og Gerhard Jepsen har været gift i 65 år.

Krondiamantbryllup i Egernsund

Torsdag, den 10. september kan Inge og Gerhardt Jepsen, Sundgade 10 i Egernsund fejre deres krondiamantbryllup.

Krondiamantparret blev gift i Hostrup kirke i 1955, og har nu holdt sammen i 65 år.

Inge Jepsen er født i 1934 i Jejsing ved Tønder og kom allerede som 16-årig til Sønderborg, hvor hun arbejdede i en af byens slagterforretninger.

Her lærte hun Gerhardt at kende, som er født i Snogbæk ved Vester Sottrup i 1931.

Han stod i slagterlære i Avnbøl, Gråsten, Haderslev og Flensborg. Efter endt læretid overtog han som slagtermester sin bedstefars slagterforretning i Egernsund, som ægteparret i mange år førte sammen.

Huset havde eget pølsemageri med hjemmelavede specialiteter og smørrebrød ud af huset.

Krondiamantparret har boet alle 65 år i Egernsund, altid været ildsjæle og engageret sig for fællesskabet i deres by. Bl.a. har de været med til at starte byfesterne i Egernsund i 60’erne sammen med de dengang mange forretninger og Borgerforeningen i byen.

Efter lavkonjunkturen i slutningen af 70’erne førte Inge Jepsen forretningen videre indtil de i 1979 besluttede at lukke den traditionsrige slagterforretning i Egernsund.

I de efterfølgende år arbejdede Inge Jepsen bl.a. som butiksassistent, samtidig med hun lærte sig sprog, hvilket hun i dag nyder godt af.

Gerhardt Jepsen var indtil sin pension i mange år ansat hos Falck som assurandør.

Deres hverdag har også efter pensionsalderen været fyldt med mange gøremål.

Inge har engageret sig i socialt arbejde og har især om sommeren travlt med sin store lidenskab: havens roser, som hvert år blomstrer i mange forskellige farver.

Gerhardt Jepsen har hele sit liv været ivrig jæger i Skodsbøl-Egernsund Jagtforening og er stadig med til nogle jagter om året som observatør. 

Det traditionelle sønderjyske skatspil har altid hørt til Gerhardts fritidsinteresse og han spiller stadig en gang om ugen på Broagerhus.

Parret har to døtre og en søn, samt tre børnebørn og et oldebarn, der har en stor plads i deres hjerter. Den ene datter og sønnen lever med deres familier i Hong Kong, mens den anden datter bor i Egernsund.

Krondiamantparret er rask og i en alder af 86 år og 89 år glæder de sig til at fejre dagen sammen med venner, børn, svigerbørn, børnebørn og oldebarn. ■

Skrevet af

Lene Neumann Jepsen
Lene Neumann Jepsen Kommunikationskonsulent
Ring 31 17 05 27