Artikelbeskrivelse

90 til hyggelig æblekagebord

Af Gunnar Hattesen
Snakken gik livligt hen over bordene, der blev sunget efterårssange og køkkenet på Gråsten Landbrugsskole diskede op med det lækreste æblekagebord, da Gråsten Æblefestival sluttede af lørdag eftermiddag med kaffebord på Gråsten Landbrugsskole.
Det var Jette Knapp, Adsbøl, som bød velkommen til de 90 fremmødte mennesker. Fhv. landbrugsskolelærer Anton Mortensen læste på munter vis op af H.C. Andersens eventyr om “Gartneren og Herskabet”.
“Jeg har før været vant til at råbe salen op”, lød det fra Anton Mortensen, som med klar og fast stemme læste den tankevækkende fortælling op.
Broager Egnskor underholdt med et bredt repertoire af danske sange og næstformand i Gråsten Forum, Bendt Olesen, takkede de mange, som havde ydet en frivillig indsats for at få Gråsten Æblefestival op at stå.
“Det har været en forrygende æblefestival. Der var god tilslutning i teltet på Torvet og på havnen og ved koncerten. Der er nogle ildsjæle, som har arbejdet i et år for at få Gråsten Æblefestival op at stå”, sagde en tilfreds Bendt Olesen, som blandt andet overrakte vingaver til Heidi Brüning, fhv. smedemester Victor Klietsch og Jørn Mathiesen fra JM Maskinfabrik for en særlig indsats. 

Gæsterne blev budt på et lækkert æblekagebord på Gråsten Landbrugsskole. Foto Søren Gülck

Gæsterne blev budt på et lækkert æblekagebord på Gråsten Landbrugsskole.
Foto Søren Gülck