Artikelbeskrivelse

500 til julemarked på Smedeby Kro

Af Ditte Vennits Nielsen
Foran Smedeby Kro er der stillet 2 små Ape biler op. De er udstillet fra Slots Servicecenter, og den røde og blå farve fanger de forbipasserendes blik.
Derfor drejer man ind på p-pladsen og finder ud af, at Landsforeningen af Handicappede afholder deres årlige julemarked på kroen.
Når man træder ind af døren mødes man af farverige borde med nisser, juledekorationer, strik i mange forskellige mønstre, smykker og graverede glas – en sand fryd for øjnene. Der er ligeledes tombola med fine præmier og mulighed for at stille sulten og tørsten i et meget varierende udvalg.
Sognepræst Kevin Asmussen byder velkommen og holder en fin tale, hvor han bl.a. læser en historie om Emil fra Lønneberg, som jo desværre ender med, at Emil sidder og snitter træfigurer i skuret.
Formanden Svend Villadsen sidder ved et af bordene og får sig en kop kaffe, mens hans lille juletræ på blusen blinker lystigt. Han fortæller, at foreningen for nogle år siden kun havde 35 medlemmer – i dag er de helt oppe på 140, hvilket han er mægtig stolt af.
De 21 udstillere i salen fik besøg af godt 500 besøgende. 

Der var 21 udstillere på Smedeby Kro. Foto Ditte Vennits Nielsen

Der var 21 udstillere på Smedeby Kro. Foto Ditte Vennits Nielsen