blank

Formand Margit Kristensen og næstformand Jonna Petersen appellerer kraftigt til, der melder sig nye kandidater til Egernsund Menighedsråd, for ellers risikerer det kirkelige arbejde at gå i stå, og sognet kan miste sin status som selvstændigt kirkesogn, og så er der mange gode oplevelser i menighedsrådsarbejdet, forsikrer de.

Egernsund menighedsråd kalder alle medlemmer

Egernsund Sogn har det samme problem, som mange andre menigheder i landet. Der er menighedsrådsvalg 17. september, og samtlige seks siddende medlemmer ønsker at gå af. Der har ikke meldt sig nogen interessenter til de ledige pladser i Egernsund menighedsråd.

“Til informationsmødet 14. maj kom én person. Vi har prøvet på Facebook og i kirkebladet, og hvor vi ellers møder folk, men ingen melder sig for at overtage menighedsrådsarbejdet. Vi har fået lov at gennemføre valget for en to-årig periode i stedet for fire for at se, om det får folk til at melde sig. Det har det indtil videre ikke gjort. Reelt drejer det sig om Egern­sunds overlevelse som selvstændigt sogn,” fortæller formand Margit Kristensen, der er 71 år og har været med i menighedsrådet 25 år som formand og synes, nu må der komme nye kræfter til.

“Gennemsnitsalderen er tårnhøj. Det ældste medlem er 85. Vi andre er omkring 70. En enkelt er godt 40 og trækker gennemsnitsalderen pænt ned,” siger Margit Kristensen.

“Det er som om, folk tror, menighedsrådsarbejdet kører af sig selv. I andre sammenhænge lykkes det at aktivere folk, når der ingen er til at gøre en indsats i foreningsarbejdet, men kirken og sognet, tror folk, kører af sig selv,” siger næstformand Jonna Petersen, der også er kontaktperson og har været med i menighedsrådet i 12 år.

Begge kvinder er enige om, de har et godt samarbejde og hyggelige møder i menigheds­rådet. De er også enige om, det ikke nytter noget at lade Tordenskjolds soldater arbejde videre, indtil de falder af stolen.

“Der er allerede nogen, der er trætte og bliver ved, fordi der ikke er andre. Det er ikke en løsning i det lange løb,” siger Jonna Petersen.

Duoen ønsker at gøre opmærksom på, kirke- og sognelivet står på spil. Er der ikke noget menighedsråd, er der heller ingen indflydelse på, hvordan det kirkelige arbejde varetages. Der er ansat kirketjener, graver, sanger, organist og præst. Det hele kører. Nogle ansatte deles med andre kirkesogne. Der kører samarbejdet også upåklageligt. Kirken og præstegården er ved at blive sat i stand. Alt er sat i værk. Præste­gården skal lejes ud. Håbet er, der engang flytter en præstefamilie ind i den. Egern­sunds sognepræst Kirsten Schmidt bor ikke i præstegården.

“Der er selvfølgelig et arbejde i at være medlem af menighedsrådet. Vi har det godt og hyggeligt sammen og har mange, der hjælper med praktiske opgaver i og omkring kirken. Vi mangler blot nogen til at påtage sig menighedsrådsarbejdet,” siger Margit Kristensen og Jonna Petersen, der håber, deres opråb vil få Egern­sunds borgere til at indse, at skal fjordbyens smukke kirke og menighedsarbejdet fortsætte som nu, er der brug for flere og nye hænder og indsigtsfulde hoveder, der gerne må sidde på nogle af menighedens 1135 medlemmer ■

Denne artikel er lagt på Gråsten Avis | Bov Avis den 11. september 2024

Skrevet af

Lise Kristensen
Lise KristensenJournalist
Ring til 20 75 79 12

Fotos af

Lise Kristensen
Lise KristensenJournalist
Ring til 20 75 79 12

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.