Project Zeros overbevisende medarbejdere var mødt talstærkt frem til Den Grønne Førertrøje Tour i Gråsten.

Den Grønne Førertrøje kom forbi Gråsten

Alle sejl var sat til, da Project Zero fredag eftermiddag gæstede Gråsten i jagten på de sidste tvivlere i den grønne omstilling. De var svære at opdrive, for der udspandt sig ingen kontroverse diskussioner i de timer, Project Zeros overbevisende medarbejdere gæstede torvet. Tyske turister og folk på loppemarkedet ved siden af kiggede på de mange flag og gulgrønne budskaber om, at Tour de France snart lægger vejen forbi Project Zero kommunen Sønderborg. I den anledning er projektets grønne farver for tiden blandet med gult – og deraf titlen Den Grønne Førertrøje Tour, som sidste uge lagde vejen forbi Nordborg, Broager, Blans, Skovby, Gråsten og sluttede lørdag i Sønderborg.

Tilhængerne og de overbeviste kunne se nærmere på Gråsten Teglværks grønne mursten, som reducerer CO2 udledningen i byggeriet. Der var også mulighed for at tage en Tour Skoda elbil i nærmere øjesyn. Sydtrafik informerede om den grønne omstilling af persontransporten under mottoet Ta’ bussen det er ubetinget godt for klimaet, hvor ubetinget var skrevet med store flimrende bogstaver. Var der behov for mere, var touren rig på informationsmaterialer og endog garanteret bæredygtige indkøbsposer, de besøgende kunne få med hjem.

Der var således ingen tvivl om det rene budskab, der også gik rent ind i en grad, så de fleste besøgende nøjedes med at komme på cykel og give budbringerne ret i det meste. Eneste lettere forstyrrelse var måske nogle tunge lastbiler, der kørte over brostenene i eftermiddagens løb, men hvad, der er jo også et stykke tid endnu til at få overbevist de sidste tvivlere og få gjort transporten helt grøn, før målet er nået i 2029. ■

Der er ingen tvivl om, det er mest klimavenligt at tage cyklen, og skulle nogen være i tvivl, kan de få en folder med på vejen.

Skrevet af

Lise Kristensen
Lise KristensenJournalist
Ring til 20 75 79 12

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.