48-årige skoleleder på Lyreskovskolen, Michael Sørensen Petersen, glæder sig til arbejdet på en større skole med flere ressourcer. Han ser frem til samarbejdet med skolebestyrelse, medarbejdere og elever.

Ny skoleleder på Lyreskovskolen står aldrig stille

På Lyreskovskolen i Bov skal eleverne trives bedst muligt og lære mest muligt.

Det er den nye vision for fremtiden fra den nye skoleleder, Michael Sørensen Petersen. 

Han er netop startet op på sin nye arbejdsplads, hvor han afløser Jon Sønderby. 

Tre dage efter sin første dag på kontoret, åbnede skolen helt op igen efter corona-nedlukningen.

“Jeg har slet ikke nået at få hilst på alle elever endnu, men det kommer”, siger 48-årige Michael S. Petersen, der kommer fra en stilling som skoleleder for Kliplev Skole. Her var han skoleleder for 146 elever, mens Lyreskovskolen har 550 elever.

En større skole giver flere ressourcer, og det giver bedre muligheder og potentiale til at udvikle, hvilket den nye skoleleder glæder sig meget til. 

Michael S. Petersen har altid ment, at en skole skal være en del af lokalsamfundet. 

“Folk og naboer skal tænke skolen ind i fællesskabet og have ejerskab, også selvom man ingen børn har på skolen. Den gode historie skal fortælles, og foreninger skal altid kunne bruge skolen”, siger Michael S. Petersen, som er glad for at være blevet en del af Bov Lokalråd. 

Det giver gode muligheder for et tæt samarbejde med foreningslivet.

De flotte udeområder omkring skolen tiltaler ham meget, og naturen skal bruges. 

“Jeg står aldrig stille. Der skal ske noget. Hvis jeg møder ordene ‘Det har vi ikke tradition for her’, så tager jeg gerne udfordringen op og ser nye muligheder”, fortæller Michael S. Petersen, som ser frem til arbejdet med skolebestyrelsen og sine medarbejdere. 

Han har 9 års ledererfaring og kender en del af de større elever og flere ansatte fra sin tid på den tidligere Frøslev-Padborg Skole, da den gik over til at være Lyreskovskolen. 

“Det er hyggeligt at hilse på dem igen”, nævner Michael S. Petersen, der har slået sig fast på Lyreskovskolen med sit gode humør og glade smil. ■

Skrevet af

Ditte Vennits Nielsen
Ditte Vennits NielsenLokalredaktør Bov
Ring 25 98 91 80

Fotos af

Ditte Vennits Nielsen
Ditte Vennits NielsenLokalredaktør Bov
Ring 25 98 91 80

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.