Årets genforeningsskulptur består af flere dele og er udformet som heste. Den markerer ifølge kunstneren den dansk-tyske grænse, dens fortid og nutid.

WoodSculpture 2021 flytter til Gråsten

Spånerne flyver i år på havnen i Gråsten. I dagene 20. – 25. juni 2021 vil årets kunstnere skabe en særlig genforeningsskulptur, der skal stå i Ahlmannsparken.

Efter et års coronabetinget pause gentager WoodSculpture successen. 

Det populære træsymposium flytter i år ekstraordinært til Gråsten Havn i dagene 20. – 25. juni.

Her skal årets kunstnere nemlig skabe en enkelt og helt særlig skulptur, der markerer 100-året for Genforeningen. Værket bliver til ud fra træstammer, der oprindeligt voksede i Ahlmannsparken. Derfor skal skulpturen også “flytte hjem” til samme park.

Arrangørerne, Uwe Wolffs Fond og Sønderborg Kommune, har i år valgt at skære aktiviteterne ned for at overholde reglerne om forsamlingsforbud.

“Vi måtte jo desværre helt aflyse sidste år – og det i selve i genforeningsåret. I år besluttede vi hurtigt, at vi skulle gennemføre uanset hvad, selv om det måtte blive i en mindre version uden børne- og cafe-telte. På den måde får vi færre folk til at stimle sammen. Valget faldt hurtigt på Gråsten, ganske enkelt fordi det er mest nærliggende. Her kommer træstammerne fra, og her skal skulpturen stå”, siger Finn Johannson, formand for Uwe Wolffs Fond og medarrangør af WoodSculpture.■

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.