Artikelbeskrivelse

Vivian Jessen debuterer med to bøger om livets positive sider

Af Mette Lyngholm Larsen
Folk på Broagerland kender Vivian Jessen som en glad og smilende frisør. Men bag facaden gemmer sig en kvinde, der har vendt sit eget liv på hovedet og lært at gå fra frygt til kærlighed.
Nu barsler hun så med to nye bøger. Det er en bog til voksne, der hedder ”Vejen fra Frygt til Kærlighed,” og en bog til børn med navnet ”Saras hemmelighed”.
Vivian Jessen havde ikke forventet, da hun var yngre, at hun som 58-årig skulle udgive ikke bare én men to bøger.
Selv siger Vivian Jessen, at hun ser ’Vejen fra Frygt til Kærlighed‘ som hendes egen historie. Den er med til at gøre opmærksom på det positive i livet.
Vivian Jessen har ikke altid været så positiv og glad, som hun er, når man møder hende. Grundet dødsfald i den nære familie, en svær skilsmisse og tunghørhed, som havde fulgt hende i mange år, var det svært for hende at forblive positiv.
Læste 200 bøger
Efter mange år med smerter og triste tanker, besluttede hun sig for, at hun skulle gøre noget ved det. Præcis hvad der skulle ske, vidste hun ikke, men hun tog ind til boghandleren og begyndte at vælge bøger ud.
”Der var så mange bøger, at jeg måtte have dem leveret over flere gange”, fortæller Vivian Jessen, som havde mere end 200 bøger med hjem.
Læsningen var med til at hjælpe hende med at sætte fokus på at få det bedre mig sig selv.
Med kvantefysik, teologi, psykologi og celleforskning lærte hun om den positive effekt på livet, og begyndte at skrive notater og selvstudere de enkelte aspekter og sammenligne de fire vinkler.
Med to børn og en familie, der har været der for Vivian Jessen igennem alle årene, har hun den støtte hun behøver, og hun er taknemmelig for den.
Hun er ejer salonen ’Hårdesign’ som ligger i hendes eget hjem i Broager. Det er et fag som hendes søster, Margit Mose, fik hende ind i, og hun elsker arbejdet og snakken med kunderne.
Protokol
Vivian Jessen vil gerne hjælpe andre, der måtte være i samme situation, som hun selv havde været. Igennem 10 år læste hun, tog kurser og fandt oplysninger på nettet, som hun fulgte op på igen og igen, for at være sikker på, at det var 100 % rigtigt.
Jo mere hun læste, des mere gik det op for hende, at hun selv havde sat fokus på det negative, og levet med frygt og angst som basis.
Vivian Jessen begyndte på en taknemmelighedsprotokol, hvor hun skrev alle de ting ned, hun var taknemmelig for. Når det blev svært, hvilket det var til tider, måtte protokollen frem.
Hun lærte hurtigt at det var hende selv der skulle arbejde for at få det bedre.
”Der er ingen andre til at gøre det for dig. Hvis du tænker negativt, overfører du negativ energi til dine celler, som dræner kroppen for ilt og skaber frygt. Man skal stoppe med at bedømme om noget er godt eller skidt. Hvis man holder fokus på kærlighed fyldes man i stedet med god energi”, forklarer Vivian Jessen.
Som det hele skred frem, lærte hun nogle ting, som skulle hjælpe hende med at holde fokus på det positive.
”Når jeg går op i seng om aftenen, skal jeg tænke positive og glade tanker. Nogle gange har jeg været nødt til at gå ned igen, for at få den ordentlige energi med i seng,”, forklarer Vivian Jessen, som ikke vil gå i seng med dårlige tanker.
”Hver morgen når jeg står op, takker jeg for hvert trin jeg går ned, og starter dagen positivt”.
Både til voksne og børn
Det er ikke kun voksne, som hun vil hjælpe. Da hun selv ikke altid havde det let i barndommen, besluttede hun sig for også at hjælpe børn med den viden, hun har opnået.
Det blev til bogen ’Saras Hemmelighed’, som er et juleeventyr, der foregår i Kolding i 1823. Den sætter fokus på at lære at være tilfreds, frem for at være misundelig; da én dårlig tanke leder til en anden.
”Det er vigtigt at børn lærer at leve i nuet, og elske det, de har i stedet for at stræbe efter andre ting, og tænke på, hvad andre mener om dem”, fortæller Vivian Jessen. Bogen er skrevet i 24 afsnit som en julekalender.
Lørdag den 17. oktober vil der være mulighed for at møde Vivian Jessen til signeringen af begge bøger i Gråsten Boghandel. 

58-årige Vivian Jessen debuterer som forfatter med to bøger. Foto Mette Lyngholm Larsen

58-årige Vivian Jessen debuterer som forfatter med to bøger.
Foto Mette Lyngholm Larsen