Artikelbeskrivelse

Virksom mand fylder 70 år

Af Søren Gülck
Indehaver af SOS Dansk Autohjælp, Egon Petersen, Kværs, fylder torsdag den 10. december 70 år.
Han er en respekteret erhvervsmand, vellidt i lokalsamfundet og stadig i fuld vigør i den landdækkende redningskæde, Dansk Autohjælp, som han var idémand til.
Egon Petersen er født og opvokset i Kværs og kom som ung i lære som vogn- og beslagsmed i Bovrup.
I 1975 købte han det gamle mejeri i Kværs, som han indrettede til autoværksted.Det første år drev han både bilhandel og værksted, men han gik rundt med meget større tanker.
I samarbejde med andre kollegaer oprettede han DAH – Danske Autohjælp – og dannede i 1979 et landsdækkende selskab.
I 2015 er selskabet vokset til at have 40 stationer i hele landet og er en del af et nordisk samarbejde, som alene beskæftiger 1.300 administrative medarbejdere.
“Selv om vi er en del af en stor international kæde, er alt ved det gamle i Kværs. Min kone, Marie, passer telefoner og alarmopkald, og jeg ligger fortsat på landevejen og hjælper eller kommer, når der kaldes på tungt bjergningsudstyr til at løse mangeartede og nogle gange spektakulære opgaver. Det er en livsstil for både min kone og mig. Vi sover med telefonen under hovedpuden, og det kommer vi nok til nogle år endnu”, fortæller Egon Petersen, der tilføjer at firmaet i Kværs årligt har omkring. 8.000 bjergningsopgaver og transporter.
Den runde fødselsdag fejrer Egon Petersen sammen med familien og lidt god mad, og han håber, at nogle andre vil tage vagten denne ene dag. 

Egon Petersen var idémanden til Dansk Autohjælp, som råder over 40 stationer ud over landet. Foto Søren Gulck

Egon Petersen var idémanden til Dansk Autohjælp, som råder over 40 stationer ud over landet. Foto Søren Gulck