blank

Sædvanen tro rummer æ Rummelpot også en tegning af Dronning Margrethe.

Verdens bedste Rummelpot på gaden

Verdens bedste udgave af æ Rummelpot er udkommet. 

Anderledes kan det ikke være, når man har statsminister Mette Frederiksen (S) og præsident Zelinskyj på forsiden.

2023 er året, hvor Søn­der­jylland kom å æ verdenskort. Aldrig har æ Rummelpot haft så dyr en forside.

“Vi morer os over skrot­handlen til flere mia. kr., som blev indgået på Flyve­station Skrydstrup”, siger redaktør Gunnar Hattesen.

På æ Rummelpot er der ikke langt fra det internationale til det ultra lokale. Aldrig har så mange sønderjyder bidraget med anekdoter og vitser. Udgaven er derfor spækket med navngivne sønderjyder, der har budt ind med linjer til latteren.

“Som altid griller vi dem, som har dummet sig – og vi spidder dem, som enten frivilligt eller uforvarende har fået os til at smile. Det gælder lige fra landsdelens landmænd til de kongelige”, siger Gunnar Hattesen.

I er Rummelpot er der en stribe lokale tegninger fra Gråsten og Padborg.

Og naturligvis har æ Rummelpot årgang 2023 breaking news: For vidste I, at Sønder­borgs borgmester Erik Lauritzen (S) vil være “tissemand”? Eller at Aabenraas borgmester Jan Riber (K) på magisk vis kan gøre sig selv usynlig?

Og så har æ Rummelpot naturligvis også ungdomssiderne, hvor man særligt morer sig på bekostning af… æ køffenhavnere.

Årets Rummelpot er den 78. årgang. Udgivelsen er Danmarks eneste tilbageværende egnsbestemte satireskrift. Det gør den til en kulturbærer, der gør sig fortjent til at ligge på hvert eneste julebord som mandelgave – eller under træet til det heldige sønderjyske asen, der har alt. ■

blank

Det sønderjyske satirehefte, æ Rummelpot, blev præsenteret på et pressemøde i Billedsalen på Folkehjem i Aabenraa af redaktør Gunnar Hattesen.

Denne artikel er lagt på Gråsten Avis | Bov Avis den 24. november 2023

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.