Ellen Trane Nørby og Jakob Ellemann-Jensen på fyraftenmøde i Rinkenæs.

Venstre vil spare på bureaukrati og sætte borgeren i centrum

“Sønderborg Kommune bruger 128 millioner kroner mere på administration og bureaukrati end en dansk gennemsnitskommune. Kommunen bruger 135 millioner kroner mere om året på administration end for otte år siden. Jeg vil flytte pengene fra bureaukrati og administration til børnehaver og skoler. Det er ikke ligegyldigt, om en kommune bliver blåt eller rødt ledet!”

Det sagde Venstres borgmesterkandidat Ellen Trane Nørby på et fyraftensmøde i Benniksgaaards anneks, da hun sammen med Venstres bud på en statsminister Jakob Ellemann- Jensen spiddede den kommunalpolitiske situation i Sønderborg kommune.

Borgmesterkandidaten betegnede Sønderborg som en administrativt dyrt ledet kommune.

“Sønderborg kommunes elever er fagligt gået fra en 26. plads til en placering som nummer 46, når de går ud af 9. klasse. Kommunen er gået 20 pladser ned. Vi kan og skal investere i børnehave- og skoleområdet,” mener Ellen Trane Nørby, der vil vende udvikligen med et tab på 1.500 borgere i Sønderborg kommune de sidste to valgperioder.

“Det er 100 millioner kroner i skatteindtægter, vi mister om året. Det er kollegaen på arbejdspladsen og klassekammeraten i skolen. Sønderborg skal være en attraktiv kommune, der tiltrækker flere borgere. Vi skal have et godt studiemiljø og en job- boliggaranti og tiltrække virksomheder og iværksættere. Der er plads til forbedring i Sønderborg kommune,” sagde Ellen Trane Nørby til de kommunalpolitiske rødder.

På virksomhedsbesøg

Sammen med Venstres formand havde hun været på besøg på virksomheder og i Sønderborg Lufthavn. Jakob Ellemann-Jensen og Ellen Trane Nørby lagde vejen forbi et teglværk, Dyvig Badehotel og Linak.

“I har det internationale udsyn her i grænselandet. Tænk hvis teglværket lukkede i morgen for at spare CO2 udledning, ville folk så holde op med at bygge? Nej, så ville det være nogle andre uden for Danmarks grænser, der får lov at få et arbejde. Det holder nok op, hvis vi ikke vil have det her, tror nogen. Nej, det gør det ikke. Tror vi bare, det er det lejrbål, vi sidder og kigger ind i, der definerer verden, kan vi godt tro om igen,” sagde Jakob Ellemann-Jensen med henvisning til, at sætter man alt i stå på grund af krav og begrænsninger, så flytter arbejdspladserne over grænsen.

Venstres formand er uddannet sergent ved Sergentskolen i Sønderborg.

“Jeg græd rent fysiske tårer, da den lukkede,” sagde han til den store forsamling. ■

Skrevet af

Lise Kristensen
Lise KristensenJournalist
Ring til 20 75 79 12

Fotos af

Søren Gülck
Søren GülckFotograf
Ring 23 80 12 54

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.