Daniel Staugaard og Carl-Erik Jensen er enige om, at en lokalplan skal holde længere end 5 år.

Daniel Staugaard og Carl-Erik Jensen er enige om, at en lokalplan skal holde længere end 5 år.

Venstre imod ny lokalplan til bådhal

Planer om opførelse af ny bådhal ved Marina Minde får ikke opbakning fra Venstres byrådsgruppe.

Ejerne af Marina Minde i Rendbjerg ved Egernsund ønsker at opføre en 5.000 m2 stor bådhal på deres nuværende vinteropbevaringsplads. Det ønske har ført til både borgermøde og heftige diskussioner, især med repræsentanter fra Rendbjerg Grundejerforening, der er imod opførelsen.

Argumentet fra grundejerforeningen er, at bådhallen, der skal blive 9,25 meter i højden, vil tage udsigten til Flensborg Fjord og skæmme i naturen i området.

”Det er et blikskur midt i vores skønne område. En industrihal som denne hører ikke hjemme i et turistområde,” siger Carl-Erik Jensen, der er bestyrelsesmedlem i Rendbjerg Grundejerforening.

”Desuden skal vi kunne have tillid til den lokalplan der er vedtaget. Den skal holde,” siger Carl-Erik Jensen.

For lidt over 5 år siden blev en ny lokalplan vedtaget for området, der netop udelukker muligheden for opførelse af den slags bebyggelse”.

Grundejerforeningen møder opbakning fra det lokale byrådsmedlem, Daniel Staugaard (V).

”Det er useriøst at lave en ny lokalplan, der giver tilladelse til netop de elementer man ønskede at udelukke med lokalplanen for 5 år siden. Der skal være en vis sikkerhed for, at når man har lavet en lokalplan, at den ikke bliver ændret lige bag efter igen”, siger Daniel Staugaard. 

Bådhallen ville blive en del af turismeerhvervet på Marina Minde og netop turismen møder generelt god politisk opbakning, senest med et grønt lys fra Kystdirektoratet. Men i denne sag stiller Venstres byrådsgruppe sig imod.

”Vi har et ansvar overfor sommerhusejerne, som også er en del af turismeerhvervet. Det handler om at udvikle området med respekt for de forskellige interesser,” forklarer Daniel Staugaard beslutningen fra Venstre. ■

 

Skrevet af

Gunnar Hattesen
Gunnar HattesenAnsvarshavende redaktør
Ring 21 16 06 83

Foto af 

Lene Neumann Jepsen
Lene Neumann Jepsen Kommunikationskonsulent
Ring 31 17 05 27