Formand for Gråsten Venstre, Ingrid Johannsen, kom ind på lidt af hvert under generalforsamlingen, men det er sikkert og vist, Venstre går efter borgmesterposten i Sønderborg Kommune og byder ind med løsninger på alt fra den anstrengte økonomi til reparationer af veje og stier, der er mere hullede end golfbaner.

Venstre har stærkt fokus på borgmesterposten

Venstre er et stabilt parti, der holder de kommunale finanser og politik på rette kurs. 

Derfor vil Danmarks liberale Parti også gå målrettet efter borgmesterposten i november næste år med Ellen Trane Nørby som et stærkt bud på at blive Erik Lauritzens afløser. 

Det fremgik af generalforsamlingen i Gråsten Venstre.

På det politiske plan ser formand for Gråsten Venstre, Ingrid Johannsen, muligheder i, at Slesvigsk Partis primus motor Stephan Kleinschmidt stopper i lokalpolitik.

“I mine øjne ændrer det hele spillepladen. Det åbner for, vi kan få overbevist SP-vælgerne om, at de skal stemme på et borgerligt parti, hvis de vil have en ny borgmester. Vores fælles udfordring bliver at fortælle vælgerne, at vi har brug for fornyelse og forandring efter et helt årti med socialdemokratisk styre. Det er os, der tager det daglige slid med at sikre borgerne mere frihed og flere valgmuligheder. Det er os, der har stemt imod store vindmøller i Avnbøl­østen og fik kommunens økonomi på ret kurs, efter at et underskud på flere hundrede millioner truede,” sagde Ingrid Johannsen, der genopstiller til kommunalvalget næste år.

“Venstre gik til valg på at bevare de mindre landsbyskoler. Det lykkedes os i budgetforliget at forhindre, at Rinkenæs Skole blev lukket. Set fra Gråsten har byrådet vedtaget, at den gamle politigrund ændres til centerområde, hvor der kan opføres en ny dagligvarebutik,” sagde hun.

“Venstre søger indflydelse og tager medansvar og sætter en dagsorden. Det er Venstre, der møder op til budgetforhandlingerne med gennemarbejdede regneark, løsninger og konkrete forslag. Venstre taler konstant turismens sag – et erhverv, der sikrer kommunen i omegnen af halvanden millioner overnatninger og en omsætning på 1,6 milliarder kroner om året,” sagde Ingrid Johannsen med henvisning til, Nordborg Resort og masterplanen for turisme vil bringe flere turister til kommunen.

Hun ønsker at genrejse Venstre efter en turbulent tid. Jakob Ellemann-Jensen gik af som formand på landsmødet i Herning og er ifølge formanden i Grå­sten Venstre af i går. Nu gælder det om med Troels Lund Poulsen i spidsen at sikre fremtidens Venstre af i morgen.

Gendarmstien

Gendarmstien trænger kraftigt til en udbedring, så turisterne igen kan vandre tørskoede og med fast underlag unde r fødderne fra grænsen mod Als. Andre veje og cykelstier er ifølge formand for Gråsten Venstre mere hullede end en golfbane og trænger til en kærlig hånd, hvilket Venstre vil gå i brechen for. Land­mændene i Sønder­borg kommune har Venstres udelte støtte og opbakning, hvis nogen skulle være i tvivl om det.

“Vi skal have gode daginstitutioner, gode skoler og ældrepleje. Vi har 17.000 indbyggere over 65 år med 500 på plejehjem. 1400 ældre modtager hjemmehjælp, men resten klarer sig selv,” siger 53-årige Ingrid Johannsen, der allerede nu går til valg på at holde priserne på daginstitutioner i ave og sikre tilflytning for at balancere befolkningsgrundlaget i i kommunen i en tid, hvor kampen om kronerne og bevillingerne er hård som ingensinde før. ■

Denne artikel er lagt på Gråsten Avis | Bov Avis den 7. februar 2024

Skrevet af

Lise Kristensen
Lise KristensenJournalist
Ring til 20 75 79 12

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.