Fra d. 1. marts skal Jacob Christian Hansen stå i spidsen for DGI Sønderjylland.

DGI Sønderjyllands nye direktør er et kendt ansigt i Rinkenæs

Jacob Christian Hansen er ny direktør for DGI Sønderjylland. Han kommer fra en stilling som centerchef i Haderslev Idrætscenter.

Han har rødder i Rinke­næs, hvor hans mor og far, Tove og Flemming Hansen, bor.

Jacob Christian Hansen tiltræder 1. marts som direktør for DGI Sønder­jylland, som har knap 71.000 medlemmer fordelt på 370 idrætsforeninger i det sønderjyske.

De sidste 12 år har Haders­lev Idrætscenter nydt godt af Jacob Christian Hansens mange kompetencer og for særligt at brænde for at give det frivillige foreningsliv en stemme.

Vil gøre en forskel i foreningslivet

Efter ansættelsen som ny direktør, udtrykker Jacob Christian Hansen stor begejstring for sit kommende job:

“Jeg glæder mig overordentlig meget til at skulle stå i spidsen for et sprudlende sted som DGI Sønder­jylland er. Jeg har i mine mange år, som en aktiv del af DGI og som leder af et idrætscenter, været helt tæt på DGI’s værdier, deres arbejde og ikke mindst resultaterne, der er skabt.

Dette nærvær til DGI og foreningslivet, i både privat-regi og ifm. arbejdslivet, har desuden bevirket, at jeg med al tydelighed ser og mærker, hvor og hvordan DGI Sønder­jylland kan gøre endnu mere for foreninger og for de mange frivillige ildsjæle i landsdelen. Jeg vil prioritere meget højt at være den synlige direktør – helt ud i foreningerne!

Sidst, men ikke mindst, ser jeg meget frem til at skulle hejse nye sejl på en række af DGI Sønder­jyllands mange skibe og sejle ind i nye vinde, der kan bevirke at både foreninger, frivillige og kommunerne i det sønderjyske, sammen med DGI, ser og opdager de nye havne og mulighederne i disse.

Jeg er så parat til alt sammen”, siger Jacob Christian Hansen.

Forstander på Broagerland

Jacob Christian Hansen er 48 år og født og opvokset på Horsens­egnen, i en lille by ved navn Flemming, hvor hans forældre var forstandere på Flemming Efter­skole. I dag bor han i Starup ved Haderslev og er gift med Tanja og har to drenge. Jacob har i mange år været aktiv gymnast, instruktør og vejleder i DGI-regi og både lokalforeninger, junior-/aspirant-/ og repræsentationshold har været en del af hans aktive færden.

I fritiden prioriterer Jacob familielivet højt. Jacob og familien nyder rejselivet og i særdeleshed de mere “eventyrs-prægede” rejser. Jacob holder af at sejle og spille golf og som han selv udtrykker det: “Jeg er en livsnyder!”.

Fra 2005 til 2011 var Jacob Christian Hansen forstander på Adventure Efterskolen i Broager, som han var med til at starte og udvikle med linjerne klatring, kajak, dykning, cross-løb, friluftsliv m.m. I tiden fra 1995 til 2005 var Jacob efterskolelærer på hhv. Vejstrup Efterskole og Bramming Gymnastik og Idræts­efterskole. Denne periode blev afbrudt af et år i New Zealand/Australien, hvor han underviste i dansk holdgymnastik.

Han er uddannet lærer tilbage i 1999 og har i 2019 afsluttet en diplomuddannelse i ledelse fra IBC Aabenraa.

Siden 2011 har der stået Centerchef i Haderslev Idrætscenter på CV’et, hvor han har varetaget fuld personale- og økonomisk ledelse, eventplanlægning og drift i en politisk styret organisation med foreningslivet som den centrale samarbejdspartner hele vejen igennem. ■

Denne artikel er lagt på Gråsten Avis | Bov Avis den 7. februar 2024

Skrevet af

Gunnar Hattesen
Gunnar HattesenAnsvarshavende redaktør
Ring 21 16 06 83

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.