Sejlere og feriefolk i Marina Minde kan glæde sig over, Ankers restaurant Værftet står klar til at tage imod spisende gæster, og restauratørparret ved, hvad de har med at gøre, da de i forvejen driver restauranten i Marina Fiskenæs.

Værftet slår dørene op til ny sæson

Anker og Claudia Hinge har haft travlt den sidste tid med at gøre udvidelsen af Ankers Restaurant – Værftet i Marina Minde – klar til sæsonen. 

Selv om borde og stole og en stor del af inventaret er klar til at tage imod forårsstemte restaurantbesøgende, er der alligevel mange ting at få styr på. Værftet åbner for spisende gæster onsdag 9. april.

“Vi skal selvfølgelig sørge for glas og tallerkner, indretning og ikke mindst personale,” siger 59-årige Anker Hinge, der har haft restauranten i Marina Fiskenæs tre år og nu udvider med endnu en marina-restaurant.

Han har været kok i 31 år og stået i køkkenet på fremtrædende og anerkendte restauranter i Tysk­land og Dan­mark, inden han fik foden under eget bord. Marina Minde er en satsning, som parret kastede sig over med ildhu, da de fandt ud af, der var mulighed for at komme ud i vandkanten af Flensborg Fjord.

“Der er 148 pladser inde i restauranten og 80 uden for. Det er selvfølgelig bedst at reservere. Vi har allerede fået booking på selskaber,” fortæller Anker Hinge, der indleder med en åbningsmenu og sildebord i weekenderne samt buffet om aftenen.

Tyske sejlere

Der er mulighed for at spise a la carte. I den første tid holder parret fri mandag og tirsdag. Til sommeren vil mandag være den eneste fridag. Resten af ugen vil restauranten være åben.

“Startfasen er altid en forsøgsperiode. Vi skal se, hvad der slår an, og hvornår gæsterne kommer. Der er mange tyske sejlere i Marina Minde. Jeg har hørt, nogle af dem flyver ind fra Stuttgart og andre tyske byer. Jeg havde aldrig troet, jeg skulle indrette åbningstider og menu på feriekalenderen i Baden-Württemberg. Det ved jeg heller ikke endnu, om jeg skal,” lyder det fra restauratøren på spisestedet med udsigt til de for tyskere og andre eftertragtede vande.

Ankers Restaurant og Værftet leder stadig efter en kok og en tjener. Anker Hinge er i den heldige situation, han selv kan stå bag gryderne i det omfang, han ikke har personale til det. Claudia er uddannet tjener.

“Det giver selvfølgelig synergieffekter at have to restauranter. Vi kan også trække på personalet begge steder. Det første år er i reglen et spørgsmål om, hvor stort eller lille underskuddet bliver. Det tager tid at løbe en restaurant i gang” siger kokken, der halvt i spøg halvt i alvor slår fast, at han og Claudia mindst har 10 gode år i sig endnu som restauratører. ■

Anker og Claudia Hinge slår denne uge dørene op i Værftet, som er Ankers anden restaurant i en marina, nemlig Marina Minde, samtidig med parret driver restauranten i Marina Fiskenæs på fjerde år.

Denne artikel er lagt på Gråsten Avis | Bov Avis den 9. april 2025

Skrevet af

Lise Kristensen
Lise KristensenJournalist
Ring til 20 75 79 12

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.