Emilie Olsen fra Kollund går i 3. G og vil gerne studere molekylærbiologi på Aarhus Universitet.

Ung fra Kollund vil studere i Aarhus

I dag arbejder Emilie Olsen i Annies Kiosk i Sønderhav. Efter gymnasiet vil hun studere molekylærbiologi i Aarhus.

Når man træder ind i Annies Kiosk, bliver man – uanset årstiden – budt velkommen af medarbejdernes venlige smil og af duften af lækker mad. Ét af disse smil tilhører 18-årige Emilie Olsen fra Kollund, der til daglig går i 3.G på Alssundgymnasiet i Sønderborg, hvor hendes linjefag er biologi og kemi.

Efter gymnasiet vil Emilie flytte til Aarhus og studere molekylærbiologi, som er studiet af de mindste byggesten, vores verden består af – nemlig molekyler. 

“Jeg vil gerne gå helt ned i detaljerne – ned til hvordan enzymer er opbygget, og hvordan det hele virker,” siger Emilie Olsen.

Gode kolleger

Ifølge Emilie Olsen er det gode forhold, kollegerne har til hinanden, det bedste ved jobbet.

“Vi står her mange timer på en dag, f.eks. i dag fra kl. 11-21. Når der ikke er nogen kunder, snakker vi en del sammen, mens vi rydder op og ordner tingene i butikken”, fortæller Emilie Olsen. 

Det er dog ikke altid, at jobbet er lige nemt.

“Om sommeren kan der godt være meget travlt nogle dage. Så kommer der lang kø, og nogle folk bliver derfor lidt sure”, nævner Emilie Olsen.

Det er dog ikke den del af jobbet, der fylder mest for Emilie, der sørger for at tage det med et smil hele vejen igennem dagen.

“Jeg snakker bare til dem i et roligt tonefald og hvis det bliver for meget, henter jeg min chef.”, siger Emilie Olsen, som tilføjer, at hun har en vis forståelse for det:

“Når folk bliver sultne, kan de jo godt blive lidt hurtigere irriteret end ellers,” siger hun med et smil. ■

Skrevet af

Esben Cronback
Esben CronbackReporter
Ring til 26 77 22 72

Fotos af

Esben Cronback
Esben CronbackReporter
Ring til 26 77 22 72