Erhvervsminister i Slesvig-Holsten, Klaus Ruhe Madsen og medlem af Europa-Parlamentet Asger Christensen (V) satte 80.000 ål ud ved Kollund Mole.

Udsætning af 80.000 ål ved Kollund

Sammen med Danmarks Fiskeriforening var medlem af Europa-Parlamentet, Asger Christensen (V) og erhvervsminister i Slesvig-Holsten, Claus Ruhe Madsen, inviteret til åleudsætning ved Kollund Mole.

Ålefiskeriet er hårdt presset af, at skarven har fri adgang til åle-tag-selv-bordet. Skarven kan nemlig helt uden kvoter mæske sig fuldstændig uhæmmet i de lækre ål i Flensborg Fjord.

“Det belaster ålebestanden og derfor er de danske ålefiskere under pres”, siger Asger Christensen, der kæmper for at bevare ålefiskeriet i Danmark, som han mener er en vigtig del af den danske kulturarv. ■

Asger Christensen kæmper for at bevare ålefiskeriet i Danmark. Her sætter han ål ud i Flensborg Fjord.

blank

Denne artikel er lagt på Gråsten Avis | Bov Avis den 5. juni 2024

Skrevet af

Gunnar Hattesen
Gunnar HattesenAnsvarshavende redaktør
Ring 21 16 06 83

Fotos af
BH Rasmus

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.