Den nye tyske dramaserie ‘Tod  von Freunden’ har Lene Maria Christensen, Jan Josef Liefers, Katharina Schüttler og Thure Lindhardt (f.v.) i hovedrollerne.

Tysk tv-serie fra Okseøerne

Thure Lindhardt og Lena Maria Christensen er på rollelisten i den nye tyske tv-serie ’Tod von Freunden’ (’Venners død’), der foregår på Store Okseø i Flensborg Fjord og blev vist søndag aften på den tyske public service-kanal ZDF.

Den nye tyske dramaserie ’Tod von Freunden’ har Lene Maria Christensen, Jan Josef Liefers, Katharina Schüttler og Thure Lindhardt (f.v.) i hovedrollerne.

Alting emmer fred og idyl, efter at den danske familie Jensen sammen med deres gode venner, den tyske familie Küster, er flyttet til en ø i Flensborg Fjord. Men på en sejltur forsvinder et af familiernes fire teenagebørn på mystisk vis, og den dansk-tyske familieidyl bliver afløst af mistro og skyldsspørgsmål.  

Det er i grove træk handlingen i den nye tyske dramaserie ’Tod von Freunden’ (’Venners død’), der havde premiere søndag aften. Den vises i fire afsnit på den tyske public service-kanal ZDF. Serien er optaget på og omkring Okseøerne i Flensborg Fjord. Og den har både danske og tyske stjerner i hovedrollerne, herunder de danske skuespillere Lena Maria Christensen og Thure Lindhardt, for hvem det var en oplevelse at medvirke i den tyske tv-produktion.

I serien tales der både dansk, tysk og engelsk. I de fire afsnit skiftes mellem hovedpersonernes perspektiver, så tilskuerne får fortalt fire forskellige versioner af begivenhederne, der udfolder sig på dramatisk vis.

Tod von Freunden‘ er instrueret af Friedemann Fromm og har på tysk side Jan Josef Liefers og Katharina Schüttler i hovedrollerne. ■

Fotos af

ZDF/ [F] Thorsten Jander/getty/ [M] Serviceplan