Brunt skilt ved motorvejen skal erinde bilister om Den Kongelige Køkkenhave.

Infotavle skal vise vej til Kongelig Køkkenhave

Langs de danske motorveje er der 59 brune skilte, som viser vej til turistattraktioner. Hidtil har der ingen skilte været for Gråsten, men det rådes der måske bod på.

Sønderborg Kommune vil gerne øge tilstrømningen af turister til Gråsten Slot og Den Kongelige Køkkenhave. 

Derfor arbejder den nu på at få opstillet en brun infotavle ved motorvejen – hvor Vejdirektoratet har det afgørende ord.

Dronning Margrethe og Prinsesse Benedikte åbnede den 24. juli sidste år Den Kongelige Køkkenhave. Og selv om vilkårene på grund af Covid-19-restriktioner har været vanskelige, så har der været meget fine besøgstal i haven.

“Vi er ikke i tvivl om, at Den Kongelige Køkkenhave er en turistattraktion med et kæmpe potentiale. Med slottet som nabo og muligheden for en fin spadseretur i Gråsten med skov, sø og butikker er der meget at byde på, og den oplevelse synes vi, flere skal have. Med et skilt ved motorvejen vil vi hjælpe turister med at finde vej, og vi vil i højere grad inspirere turister, der kører “ud i det blå”, til at besøge Gråsten. Derfor går vi i dialog med Vejdirektoratet for at søge om tilladelse til at opsætte skiltet og afsætter penge til det”, siger formand for Udvalget for Kultur, Idræt, handel og Turisme i Sønderborg Kommune, Stephan Kleinschmidt.

Beslutningen om at omdanne den gamle køkkenhave ved Gråsten Slot til en turistattraktion blev truffet i 2015. Siden er haven lagt om, der er etableret mange bed, plæner og frugttræer, der er bygget Paradehus, Vinterhave, væksthuse, gårdbutik og café. Haven er nu vinterlukket, men vil – hvis ikke forlængede restriktioner hindrer det – genåbne i april. Den Kongelige Køkkenhave er samtidig en del af Sønderborg Kommunes socialpsykiatriske tilbud, Væksthuset.

Et såkaldt brunt skilt ved motorvejen, der viser til en attraktion, koster 70.000 kr. at sætte op. Ønsket er at få sat skiltet op ved Sønderborgmotorvejens afkørsel 14, så bilister, der kører i retning mod Als, bliver gjort opmærksom på slottet og køkkenhaven i Gråsten. Pengene tages fra udvalgets pulje til turismeudvikling. ■

Skrevet af

Gunnar Hattesen
Gunnar HattesenAnsvarshavende redaktør
Ring 21 16 06 83