Tobias Thomsen Dall er uddannet ejendomsmægler hos Kjeld Faaborg (tv) og mangler lige autorisationen hos Erhvervsstyrelsen, og der er travlt som aldrig før med at handle boliger.

Tobias har fundet sin rette hylde

24-årige Tobias Thomsen Dall tog eksamen som ejendomsmægler hos Kjeld Faaborg i Gråsten midt i januar. 

Han mangler Erhvervsstyrelsens autorisation for helt at kunne smykke sig med den fuldendte titel, men Tobias ved, hvad han vil. Han vil være ejendomsmægler og blive boende i Gråsten i mange år.

“Jeg er godt tilfreds,” siger den 24-årige, der sammen med sine kolleger har forrygende travlt.

Frem mod udgangen af februar solgte han og de fire kolleger 30 boliger i år og har den højeste sælgeranbefaling 9,9 i Sønderborg Kommune på Boligsiden. 

Det skyldes ifølge den unge mand, at ejendomsmægler-teamet i Ulsnæs Centret er et perfekt match af ungdom og erfaring. 

Han og Kjeld Faaborgs søn, Jonas, er begge først i 20erne.

”Jonas og jeg er den nye generation, der arbejder med Facebook annoncering rettet mod den digitale generation. Vi har haft 67.000 klik på vores Facebook-side. Det er hårdt arbejde, men det giver noget at få tilrettelagt markedsføringen, så man ikke smider penge ud i luften. Den ældre og den yngre generation finder deres boliger forskellige steder i avisen. Man skal forny sig for at kunne følge markedet,” fortæller Tobias Thomsen Dall.

“Kjeld er positivt ment nok mere den gamle skole. Det er en god kombi,” fortæller den nyudlærte ejendomssælger, der noterer sig, halvdelen af boligkøberne er tyskere.

Født i Kollund

Han stammer fra Kollund, hvor han har gået i skole. Han er handelsuddannet i Aabenraa og uddannet handelsøkonom i Kolding. Bosiddende i en lejlighed i Gråsten sammen med kæresten, Irene, afspejler han selv en tendens til, at unge gerne vil flytte til grænselandet.

“Vi har køberkartotek på folk, der har finanseringen på plads og bare venter på den rette bolig. Mange unge har under Coronaen fundet ud af, det ikke er det fedeste at sidde i en lille lejlighed i Aarhus eller København, men at man kan få meget mere for pengene her, hvor der også følger have og udenoms arealer med boligen,” fortæller den 24-årig ejendomsmægler, der har fundet sin rette hylde og har hushandler ad det eftertragtede grænsestrøg omkring Flensborg Fjord som sin fremtidsvision. ■

Skrevet af

Lise Kristensen
Lise KristensenJournalist
Ring til 20 75 79 12

Fotos af

Ingrid Johannsen
Ingrid JohannsenMediechef
Ring 21 19 02 80

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.