Helga og Frede Simonsen er udadvendte, spilder ikke tiden og har altid været meget engagerede i lokalsamfundet

Helga og Frede Simonsen fejrer krondiamantbryllup i Broager

Det hører unægtelig til sjældenhederne, at man støder på et ægtepar, der kan fejre krondiamantbryllup.

Det er ikke mindre tilfældet for Helga og Frede Simonsen, Møllegade 59, Broager, som onsdag den 16. marts har været gift i 65 år, og er derfor stolte over at kunne fejre krondiamantbryllup.

Ægteparret er et stort smil, da de byder indenfor i villaen, hvor de har boet siden 1986.

Frede Simonsen (90 år) er kendt som en virksom mand på Broagerland, hvor han er født og opvokset.

Mest kendt er han nok som ejer af Ihles bogtrykkeri. I 1958 begyndte han sammen med sin hustru at udgive Broue Tidende, som de drev udgav sammen indtil 1992, hvor ugeavisen blev overdraget til deres to børn. Det var et slidsomt arbejde med at samle annoncer og skrive artikler, men ugeavisen var meget læst og værdsat.

Det var Helgas far, Valdemar Ihle, der i sin tid ansatte Frede Simonsen som typograf i bogtrykkeriet.

Frede Simonsen er en habil violinspiller, og har i en lang årrække spillet i Alssund Orkestret. I 40 år var han redaktør af årbogen for Broagerland, som har bragt hundredvis af læseværdige artikler.

Trykkeri og butik

Helga Simonsen (87 år) er et meget engageret menneske. Hun blev uddannet bogbinder, og arbejdede i mange år i trykkeri og butik.

Desuden var hun i en lang årrække ulønnet chef for det lokale turistkontor. Hun var også med til at stifte Ældre Sagen i Broager. Helga Simonsen ydede i 16 år en stor indsats i bestyrelsen for Grænseforeningen Sønderborg. Desuden har hun ligeledes i mange år været bestyrelsesmedlem i Lokalhistorisk Forening for Broagerland.

At ægteparret har været sammen i nu 65 år og har arbejdet sammen i mange år, har ikke givet anledning til de store udsving.

“Vi har gået op og ned ad hinanden hele livet. Vi har kun haft det godt. Det har været gode tider”, lyder det fra det afholdte ægtepar, der har en stor omgangskreds.

De er glade for at bo i eget hus, og de følger levende med i, hvad der foregår omkring dem.

I hjemmet er der opvokset to børn, Esben og Nanna. ■

Skrevet af

Gunnar Hattesen
Gunnar HattesenAnsvarshavende redaktør
Ring 21 16 06 83

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.