Grænseløbet kommer til at fylde på vejene på lørdag.

To ruter at vælge imellem ved Grænseløb

Der er to ruter at vælge imellem, når Grænse­løbet løber af stablen lørdag den 17. september. Den første rute er på 5,15 km, mens den anden rute er på 11,4 km.

Motionsløbet begynder kl. 14.00 fra Grænse­hallerne i Kruså.

Det første grænseløb blev afholdt i 1985. Formålet med løbet er at give både eliteløbere og motionister en god oplevelse med en høj sportslig kvalitet. Løbet er det eneste i Danmark, hvor der passeres en grænseovergang hele to gange. 

Da det første løb blev afholdt, deltog 336 deltagere. I dag er det blevet et populært løb med omkring 900 løbere, som kommer fra hele landet. 

“Der kommer flere og flere løb til, så vi må nok erkende, at deltagerantallet ikke bliver så stort i år. Vi håber, at kunne samle omkring 500 tilmeldte. Her og nu er der godt  300 tilmeldte, fortæller formand for løbskomiteen Betina Jessen. 

Aldersmæssigt er spændvidden stor. Der er børn fra under 10 år og ældre på over 80 år. 

“Det er bare sådan, at langt de fleste elitesportsfolk løber halv- eller helmaraton. Det kan vi ikke hamle op imod ved Grænse­løbet”, fortæller Betina Jessen, som giver det som forklaring på det lavere deltagerantal. 

Elektronisk

De hurtigste løbere på den korte rute er i mål efter et kvarters tid, mens de hurtigste på den lange rute løber over mållinjen på 38-40 minutter. 

Alle løbere har en chip i startnummeret, så tiden bliver registret elektronisk, når man passerer start- og mållinjen.

Løbet starter ved Grænse­hallerne og går via Fjord­vejen ind i Kollund Skov. Den korte rute følger vejen tilbage til Grænse­hallerne, mens løberne på den lange rute krydser Skomager­hus og via Kruså grænse løber man tilbage i skoven. Her skal den stejle Djævle­bakken forceres. Herefter løbes der retur mod Grænsehallerne.

Skolebørn

Skolebørn har fået tilbudt om at deltage gratis, og der er plejer at være god opbakning. 

“Desværre er tovholderen fra Lyreskov­skolen gået på pension. Derfor kommer der ingen elever derfra i år. Det er brandærgerligt, for det ligger jo godt i tråd med, at de unge skal dyrke mere motion”, siger Betina Jessen, som håber, børnene vender tilbage næste år.

Ved Grænsehallerne kan der købes grillpølser, vand og øl, og der er musikalsk underholdning. 

Når de sidste løbere er kommet i mål, er der præmieoverrækkelse, ■

Faktaboks

Løbskomiteen består af følgende.:

Betina Jessen
Formand

Dorthe Fredslund
Administrativ/ Ansøgninger / Politi

Bo Thomasen
Formand for Bov IF Løb & Motion

Eigil Nielsen
Kasserer / Materiale ansvarlig

Lena Schmüser
Sponsor ansvarlig 

Lasse S Petersen
Annonce / Pr ansvarlig 

Jerker Bruun
Kontakt person skoler/ frivillig & arbejdsplaner

Roland Jessen
Plads ansvarlig på dagen

Lasse Sternkopf Petersen, Eigil Nielsen, Dorthe Fredslund, Betina Jessen, Bo Thomsen, Lena Schmüser.
På billedet mangler ny komitémedlem Jerker Bruun samt pladsformand Roland Jessen

blank

Skrevet af

Ditte Vennits Nielsen
Ditte Vennits NielsenLokalredaktør Bov
Ring 25 98 91 80

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.