Artikelbeskrivelse

Timerne fløj ved æblefestivalens kunstworkshop

Af Henriette Pilegaard
– Nøøj, vi har snart været her i tre timer! studser en pige og kigger op fra sit maleri.
Tiden i Ahlmannsparken er bare fløjet af sted denne mandag i efterårsferien.
Som et indslag i Gråsten Æblefestival har den lokale kunstner Birthe Cornelius igen slået dørene op til kunstworkshop, hvor alle kan droppe ind og få udleveret et lille lærred, pensler og maling til et maleri.
Det står også en kasse med store, friske gråstenæbler, som man kan male efter, hvis man da ikke vil male efter sin æblefantasi.
Pigen, der i timevis har været dybt koncentreret over sit maleri, er til kunstworkshop med sin bedstemor og bror. Flere bedsteforældre har fået samme idé til en hyggestund med børnebørn, der er på feriebesøg.
Også et par voksne uden børn er kommet ind og har ladet de kreative evner få frit løb i et par timer.
Familie fra Silkeborg
Men børnene er flest, og en familie med to børn fra Silkeborg er kommet ind for at få et par sjove timer med maleri som en aktivitet i deres ferieophold i Marina Fiskenæs.
Alle billederne fra den fem timer lange workshop er nu hængt op i Biblioteket Gråsten, hvor man kan se dem i resten af efterårsferien.
Det var nu lidt svært for en cirka 11-årig dreng, at han ikke kunne få sit maleri med hjem med det samme, men han blev overtalt.
Birthe Cornelius har i mange år undervist på aftenskoler og i ungdomsskolen, og hun forstår at guide små og store kunstnere, der endnu ikke er oplært i alskens malerteknikker.
Under æblefestivalen her i efterårsferien kan man i øvrigt se Birthe Cornelius’ egne værker rundt omkring i Gråstens butikker, hvor hun udstiller sammen med en række andre kunstnere. 

Birthe Cornelius guidede små og store kunstnere. Foto Søren Gülck

Birthe Cornelius guidede små og store kunstnere.
Foto Søren Gülck