Ejendomsmægler Ole Jepsen glæder sig over, at myndighederne atter lader tyske boligkøbere få dansk opholdstilladelse.

Tilbage til normal praksis 

I starten af 2019 blev salget af boliger til tyske statsborgere pludselig besværliggjort af danske myndigheder. Praksis for sagsbehandlingen blev efter mere end 15 år overraskende ændret, men loven var stadig den samme.

Siden 1993 har Ole Jepsen og Nybolig i Padborg solgt ejendomme til tyske statsborgere.

Ejendomsmægleren rådgiver og vejleder de tyske købere og hjælper med dokumentationen for ansøgning om opholdstilladelse i Danmark. Men i 2019 begyndte myndighederne at kaste grus i et velsmurt maskineri, uden at loven bag havde ændret sig. Fra den ene dag til den anden, blev det meget mere besværligt for tyske huskøbere, at få dansk opholdstilladelse.

“Der manglede enhver form for logik i sagsbehandlingen,” fortæller Ole Jepsen, om de pludselige ændringer.

Politisk involvering

Det har kostet Ole Jepsen og Nybolig i Padborg usædvanligt mange timers slid, at få myndighederne til igen at følge deres egne regler. Sammen med Dansk Ejendomsmæglerforening har de råbt politikere på Christiansborg op og der blev også indkaldt til et samråd om emnet. Samrådet blev desværre udsat på grund af lukning af de offentlige arbejdspladser, men alligevel lader det til Ole Jepsens opråb og kamp har ændret noget. 

Tilbage til normalen

For snart 14 dage siden havde Nybolig i Padborg igen en ansøgning fra en køber om at få dansk opholdstilladelse og den blev straks imødekommet.

“Den gik igennem som dengang. Det ser ud til vi er gået tilbage til den gamle måde at gøre tingene på,” fortæller Ole Jepsen, der glæder sig.

Nu kan Nybolig Padborg fortsætte med at rådgive og vejlede købere om mulighederne for at gøre et godt boligkøb i Danmark og sælger kan igen se frem til en hurtig og gnidningsfri service fra Nybolig. ■

Skrevet af

Lene Neumann Jepsen
Lene Neumann Jepsen Kommunikationskonsulent
Ring 31 17 05 27