Artikelbeskrivelse

Tidligt op til Reveillen

Af Søren Gülck

Nogle bygger læhegn, andre bygger vindmøller. Nogle ser begrænsninger, mens andre ser muligheder, når forandringens vinder blæser.

Sådan lød det fra byrådsmedlem Jens Peter Thomsen (V), da han søndag morgen talte ved Reveillen i den gamle byrådssal i Gråsten.

Både Gråsten som by og Gråsten Ringridning er inde i en periode med store forandring. Det ser imidlertid ud til at traditionen med Reveillen, som samler æresmedlemmer i Gråsten Ringrider­forening, lokale byrådsmedlemmer fortsat vil bestå.

Formand for Gråsten Ringriderforening, Bo Hansen, nævnte, at ringridningen er inde i en periode med store forandringer.

Rinkenæs Brassband spillede ved Reveillen foran Gråsten Rådhus.Foto Søren Gülck

Rinkenæs Brassband spillede ved Reveillen foran Gråsten Rådhus. Foto Søren Gülck

“Mange ting er ikke som før. Noget er fremtvunget af lovgivningerne og andet af tiden og udviklingen i samfundet. Der skal ikke herske tvivl om at ringridningen fortsat vil bestå, men nok i en anden form. Det er ikke kun Gråsten hvor forandringerne sker. Den samme tendens ses i vores nabobyer”, sagde Bo Hansen.

Tivoli på pladsen som har været en tradition er ikke længere muligt, da teltholderne foretrækker Vorbasse Marked. Også fyrværkeri og det kendte knald under Ringriderfrokosten er historie.

Jens Peter Thomsen pegede på, at også Gråsten forandres.

“Gigthospitalet flyttes, Rinkenæs Efterskole er lukket og Gråsten Rådhus er solgt. Heldigvis til Ipnordic, som lover at passe godt på det, og som glædeligt har tilført et stort antal nye arbejdspladser til byen.