Artikelbeskrivelse

Sunde børn er udebørn i Kruså og Kollund

Af Ditte Vennits Nielsen
De kommunale dagplejere i Kollund og Kruså er blevet naturdagplejere.
Det betyder, at de i stedet for at være hjemme på matriklen med deres dagplejebørn i højere grad er ude i naturen, og et yndet samlingssted er spejderhytten på Hulvejen i Kruså.
Her er der er rig mulighed for at opleve naturen tæt på og lave lækker mad på bålet.
Dagplejer fra Kruså, Tina Jakobsen, har været på kursus og har herigennem været den store inspirator for de øvrige dagplejere, og der er ingen tvivl om, at børnene har nydt det lige så meget som de voksne. De daglige middagslure har ikke voldt nogen problemer, da børnene er faldet om af træthed.
Dagplejerne fik forleden det eftertragtede grønne spireflag, og Kollund/Kruså gruppen inviterede forældre, bedsteforældre og børn til pølser, snobrød og pandekager ved spejderhytten for at festligholde begivenheden.
Plukket brombær
Dagplejer Karina Feidenhansl, Kollund, fortæller, at der i årets løb er blevet sået, høstet og spist egen avl af kartofler, der er plukket brombær og lavet marmelade, og i det hele taget er skoven og naturen omkring spejderhytten blevet nøje undersøgt af de nysgerrige børn, som for hver gang bliver modigere og modigere med at gå på opdagelse.
Ideen med certificering af dagplejerne er at øge børnenes motorik, grupperne skal være unikke og nytænkende med masser af kreativitet i de daglige programmer. Hvis børnene fra barnsben kan lære at opnå en forståelse for naturen og alle de gode sider, der følger med motion og frisk luft, så skulle det gerne følge dem resten af livet, og mange livsstilssygdomme vil kunne undgås.
Det er i hvert helt sikkert, at Kollund og Kruså gruppen er meget glade for deres certifikat og det grønne spireflag, og at de fremover vil tilbringe meget tid ved og omkring bålpladsen i Kruså. 