Artikelbeskrivelse

Succesfuldt familieforetagende ved grænsen igennem 50 år

Af Pernille Kjeldtoft Hansen

Blot 600 m fra den dansk-tyske grænse er det igennem 50 år på trods af politiske tiltag, prisjusteringer og reformer vedtaget af både danske og tyske politikere lykkedes familien Nielsen at drive succesfuld servicevirksomhed for kunder, der i tidens løb har passeret grænsen.

Fredag den 4. september kan Kruså Servicecenter således fejre det runde jubilæum og 3. generation i det succesfulde familieforetagende, Henning Nielsen, kan sammen med sin far og virksomhedens tidligere ejer, Lorens Nielsen, se tilbage på en turbulent tid, der har budt på både op- og nedture.

Kreativ tankegang

Hvad enten det har været påfyldning af bilernes tanke, reparation af deres motorer eller omveksling fra den danske til den tyske valuta – eller omvendt – har både Jens, Lorens og Henning Nielsen gjort deres bedste for at yde kunderne den højeste service. I grænselandet har det nemlig ikke altid været let at drive forretning, og politikernes beslutninger både nord og syd for grænsen, har altid sat dagsordenen for, hvordan, det er gået i familiens Nielsens servicecenter.

Derfor har både 1. 2. og 3. generation været nødsaget til at tænke kreative tanker for at få hjulene til at løbe rundt, og i virksomhedens halvtredsindstyvende år ser dét ud til at være lykkedes ganske godt.

I dag 50 år efter, at Jens Nielsen kom til Kruså, forpagtede en tankstation og kastede sig ud i et foretagende, med hvilket han absolut ingen erfaring havde, er firmaet vokset sig stort, og efter opkøb af yderligere 2 tankstationer, en café og et vandrehjem, ser firmaet igen anderledes ud.

I dag er tankanlægget ved firmaets base på Flensborgvej i Kruså nemlig taget ud af brug, medens de 2 resterende tankanlæg på Aabenraavej i Kruså og ved Lyren i Padborg er solgt til Uno X.

I stedet er Henning Nielsen indgået i et samarbejde med benzinselskabet om at skulle passe tankanlæggene præcis som hidtil, blot uden at hæfte økonomisk for dem.

Dermed har 3. genration i det succesfulde familieforetagende, Henning Nielsen, igen fået nye opgaver at tage sig af, og som både far og søn er blevet enige om, er Kruså Servicecenter, som det ser ud i dag, lidt af en drømmeforretning.

Selvom mange ting har ændret sig, og selvom virksomheden ikke længere er den samme, som den var engang, er både Lorens og Henning Nielsen stolte af deres værk, og begge synes de, at det stadig er sjovt at drive servicecenter ved grænsen.

Stamkunder

Stamkunder fra både Norge, Sverige, Danmark og Tyskland kommer fortsat hos dem, og med virksomhedens placering ved porten til Europa, mener Familien Nielsen selv, at de har noget attraktivt og for kunderne fordelagtigt at tilbyde.

I Danmark ved man nemlig, hvad man får, så selvom priserne og reglerne ser anderledes ud 600 meter længere nede af vejen, kan virksomheden helt klart konkurrere på god service og kvalitetsrige ydelser.

Traditionen varer ved

Når Kruså Servicecenter 4. september kan fejere dets 50 års jubilæum, kan også 2. generation i firmaet, Lorens Nielsen, fejre sit 35 års jubilæum som deltagende i familieforetagenet.

I dag er han dog blot ansat i firmaet, og dét på halv tid, og snart vil han bevæge sig over i en anden branche, hvor han kan beskæftige sig med mennesker, hvilket han holder så meget af.

Som årene går, bliver Lorens Nielsens rolle i firmaet mindre og mindre, men han giver stadig gerne en hånd med, og hans erfaring og kreative sind er guld værd for virksomheden.

Derfor har Henning Nielsen i sine 10 år som indehaver været glad for at have haft ham som en del af firmaet, og som Lorens dengang lærte af sin far Jens Nielsen, har Henning i tidens løb lært af sin far Lorens.

Om Kruså Servicecenter i fremtiden vil gennemleve endnu et generationsskifte er endnu uvist, men allerede nu viser de nyeste skud på stammen interesse for det succesfulde familieforetagende.

Fra deres fars side oplever de intet pres, og kun hvis interessen virkelig er der, skal firmaet overgå til dem.

Det ligger dog endnu mange år ud i fremtiden, og ligesom igennem virksomhedens første 50 år, kan der i fremtiden nå at ske rigtigt meget. ♣

Lorens Nielsen og sønnen Henning Nielsen  fejrer 50 års jubilæum i Kruså Servicecenter.

Kruså_30E3690

 

 

 

 

 
Foto Jimmy Christensen