Både brandværn og politi undersøgte gerningsstedet
nærmere

Stor udrykning i Egernsund

En 48-årig mand fra Egernsund er både sigtet for brandsstiftelse og forsøg på manddrab.

Manden er sigtet for i onsdags at sætte ild til sin lejlighed på Skippergade i Egernsund.

En tilfældig forbipasserende opdagede branden og ringede til alarmcentralen, hvorefter den formodede brandstifter angreb den forbipasserende med en kniv. Sammen med en tredje person lykkedes det at fastholde den formode brandstifter indtil politiet ankom.

Det var dramatiske minutter, da Egernsund Brandværn mødte som de første på Skippergade. Brandfolkene måtte nemlig ikke nærme sig den brændende bygning, før politiet havde sikret området efter knivangrebet. Alligevel lykkedes det de frivillige brandværn hurtigt at få kontrol med branden og allerede en time senere kunne de vende tilbage til deres brandstationer.

Stor udrykning

I alt måtte tre brandværn rykke ud til branden i etageejendommen. Både Egernsund, Broager og Gråsten Frivillige Brand­værn rykkede ud med i alt fem brandbiler. Også politiet mødte med fem biler og adskillige ambulancer håndterede både den formodede gerningsmand, vidner og beboere i ejendommen, hvoraf fire personer måtte tilses for røgforgiftning.

Varetægtsfængslet

Udover sigtelsen for at sætte ild til en beboelsesejendom, tilføjes en sigtelse for forsøg på manddrab pga. knivangrebet på anmelderen. Manden er efter grundlovsforhøret varetægtsfængslet i fire uger. Fængslingen foregår på et psykiatrisk hospital. ■

Branden kan tydelig ses på bygningen, der før husede et posthus i Egernsund

blank

Politiet havde afspærret et stort område for at undersøge spor.

blank

Vejen ind til Egernsund var spærret i flere timer, så bevismateriale kunne sikres.

Skrevet af

Lene Neumann Jepsen
Lene Neumann Jepsen Kommunikationskonsulent
Ring 31 17 05 27

Fotos af

Lene Neumann Jepsen
Lene Neumann Jepsen Kommunikationskonsulent
Ring 31 17 05 27