Efterkommere efter Kathrine og Parmo Nielsen samles hvert år til slægtsfest.

Slægtsfest i 50 år med rødder i Kiskelund

Kathrine og Parmo Nielsen drev et mindre husmandssted i Kiske­lund. Ægte­parret efterlod sig syv børn, som trofast holder sammen.

Efterkommere efter husmandsparret har de seneste 50 år hvert år i pinsen holdt deres traditionelle slægtsfest.

I år deltog 35 personer i slægtsfesten, som var arrangeret af Inger Marie og Valter Lassen i Frøslev.

“Det begyndte ret spontant i 1974 med en pinse aftentur i Frøs­lev Plan­tage, hvor der deltog 14 personer. Her blev vi enige om, at det skulle blive til en årlig tradition”, fortæller Inger Marie og Valter Jessen.

Slægtsfesten er foregået rundt i Søn­der­jylland og på Fyn.

“De første år startede vi med morgenkaffe og fik til frokost selvfølgelig kartoffelsalat og frikadeller. Derefter gik turen til forskellige seværdigheder”, fortæller Inger Marie og Valter Lassen, som stod for slægtsfesten i år, der foregik i en spejderhytte i Hjordkær.

“Vi håber at kunne fortsætte denne gode tradition i mange år endnu”. lyder det fra Inger Marie og Valter Lassen. ■

Denne artikel er lagt på Gråsten Avis | Bov Avis den 29. maj 2024

Skrevet af

Gunnar Hattesen
Gunnar HattesenAnsvarshavende redaktør
Ring 21 16 06 83

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.