Peter Jonsson og tre medarbejdere fra C.J. Skibs- og Bådebyggeri lægger sidste hånd på den nye badebro.

Skibsværft redder badebro

Manglende finansiering truede den nye badebro i Egernsund, men den lokale virksomhed C.J. Skibs- og Bådebyggeri trådte til med et lån til borgerforeningen.

180.000 kroner skal den nye bro koste. Langt over de midler Egern­sund Borger­forening har til rådighed. 

Hele vinteren igennem blev der søgt fonde og sponsorer og alligevel manglede der 60.000 kr lige før badesæsonen gik i gang. Og det så ud til, at Egernsund ikke ville få en badebro i 2021.

Uventet støtte

Så kom der et uventet tilbud fra det lokale skibsværft C.J. Skibs- og Bådebyggeri i Egern­sund, der også skulle stå for at bygge og opsætte den nye bro. Skibs­værftet vil låne borgerforeningen de resterende penge, for at undgå en hel sommer uden badebro. Borger­foreningen takkede ja. “Vi er enormt glade og taknemmelige for tilbuddet om et lån. Det er virkelig flot af vores skibsværft at støtte op om lokalområdet.” siger formand Tove Hagenau.

For-finansiering

Men det er ikke uden bekymring, at borgerforeningen har optaget lånet.

“Der er tale om en for-finansiering gennem lånet, fordi borgerforeningen ikke har midlerne til at tilbagebetale lånet uden støtte udefra. Så vi fortsætter med at søge fonde og sponsorer om midler,” forklarer Tove Hagenau.

I 2014 ville Sønderborg Kommune ikke længere drive kommunens offentlige badebroer. Så Egern­sund Borger­forening trådte til for at sikre, at Lågmaj Strand i Egernsund også fremadrettet havde en badebro. Den årlige isætning, optagning og vedligeholdelse blev drevet at frivillige hænder. Men 2020 måtte bestyrelsen konstatere, at broen var i så dårlig forfatning, at en ny bro måtte til. ■

Fotos af
Egernsund Borgerforening

Savner du en ældre artikel eller historie fra Gråsten og omegn, Broager, Egernsund eller måske Padborg, Kruså, Fårhus eller Frøslev så har du her et værktøj til at komme videre: Søg i vores omfattende PDF arkiv efter artikler fra andre års udgaver af Gråsten Avis og Bov Avis. Vores udvalg af artikler på hjemmesiden er begrænset til artikler der indeholder billeder hvorimod PDF arkivet indeholder alle offentliggjorte artikler.